Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Divadlo Tramtarie představí na pražské Přehlídce současné tvorby hned tři tituly

Kultura

20.5.2019

Autor: red

Už potřetí přiveze do Prahy olomoucké nezávislé Divadlo Tramtarie inscenace, které měly premiéru v letošní sezoně. V rámci Přehlídky současné tvorby uvede od 22. do 24. května ve Studiu Švandova divadla hned tři tituly.

Boj o přežití: P.E.S.CH.O!

Foto: Jan Procházka

Půjde o světovou premiéru adaptace původní rozhlasové hry Marka Epsteina Boj o přežití: P.E.S.CH.O! v režii Petra Mančala, komedii z naší mediální současnosti Prostři mě! v režii Hany Mikoláškové a temnou lovestory, adaptaci románu Na Větrné hůrce v režii uměleckého šéfa souboru Vladislava Kracíka. "Do Prahy do Švandova divadla vyrážíme už potřetí, abychom opět naši tvorbu přivezli představit pražskému publiku. Vezeme například vysoce aktuální inscenaci Boj o přežití: P.E.S.CH.O!, která se zabývá okamžikem, kdy na Zemi dojde voda a celou společnost, politiku i armádu ovládá jedna korporátní společnost, tuto inscenaci jsme navíc uvedli ve světové premiéře teprve před dvěma týdny," sdělila ředitelka Divadla Tramtarie Petra Němečková.

V roce 2018 hostovala Tramtarie ve Švandově divadle hned dvakrát, přivezla černou komedii Divoké historky v režii Filipa Nuckollse a adaptaci novely Daniela Keyse Růže pro Algernon v režii Vladislava Kracíka. Letos přiveze hned tři tituly. "Loni byly ohlasy na dovezené inscenace velmi pozitivní, zaznamenali jsme zájem odborné veřejnosti i kritiky, i proto jsme se rozhodli pro hostování i v letošním roce a přivezeme rovnou tři naše novinky," říká Němečková.

Na Větrné hůrce

Foto: Jan Procházka

Divadlo Tramtarie v Praze / Přehlídka současné tvorby

st 22.5. v 19 hod.: M. Epstein: Boj o přežití: P.E.S.CH.O!, režie Petr Mančal

Příběh z naší nepříliš vzdálené budoucnosti. Píše se rok 2055 a na Zemi došla voda. Nahradila ji želatina, kterou vyrábí nadnárodní společnost P.E.S.CH.O. Jenže jednoho dne se hlavní hrdina, hacker Danny, dozví, že v oné P.E.S.CH.O-želatině možná tiká smrtelné nebezpečí pro celé lidstvo. A P.E.S.CH.O ovládá celou společnost, banky, školy, armádu. Boj o přežití začíná
Divadelní adaptace úspěšné rozhlasové hry Marka Epsteina, která v roce 2015 zvítězila na prestižním mezinárodním festivalu rozhlasových her Grand Prix Nova v Bukurešti. Uvádíme ve světové premiéře!
www.svandovodivadlo.cz/inscenace/580/divadlo-tramtarie-pescho/2644

čt 23.5. v 19 hod.: Š. Peták: Prostři mě!, režie: Hana Mikolášková

Komedie z naší mediální současnosti. Nejmenovaná televize uvádí v premiéře 35. řadu oblíbené reality-show, jejíž soutěžící jsou na tři měsíce zavřeni v domě plném skrytých kamer. Hra o jeden milion korun plná strategií, intrik a obnažených emocí právě začíná. Její soutěžící Míra, Jana, Bára a Vít jsou ochotni poprat se o výhru. Mají však jeden problém. Jsou to bývalí skauti!
www.svandovodivadlo.cz/inscenace/581/divadlo-tramtarie-prostri-me/2645

pá 24.5. v 19 hod: E. Brontëová V. Kracík: Na Větrné hůrce, režie: Vladislav Kracík

Osudová láska nemá hranice. Osudová láska nemůže nikdy skončit. Osudová láska je napořád… Ať chceme, nebo nechceme. Ale co když lásku vystřídá stejně velká nenávist?
Divadelní adaptace slavného románu Emily Brontëové, který svým nekonvenčním pojetím dobra a zla šokoval viktoriánskou Anglii 19. století v režii Vladislava Kracíka. Vrchol letošní sezony, kterým zakončujeme trilogii adaptací světových románů Anna Karenina a Velký Gatsby.
www.svandovodivadlo.cz/inscenace/582/divadlo-tramtarie-na-vetrne-hurce/2646