Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Děti z olomouckého dětského domova zvou do vánočních Obchůdků

Zprávy z regionu

19.12.2018

Autor: red

Pokud budete shánět dárky na poslední chvíli, nezapomeňte se během čtvrtého adventního víkendu zastavit u stánku dětí z olomouckého dětského domova, a to v Albertu v Šantovce. Kromě krásných rukodělných výrobků si domů odnesete také dobrý pocit. Pro děti znamená projekt Nadačního fondu Albert zábavu a získání zkušeností do dospělého života.

Děti připravují svůj prodejní stánek v rámci Obchůdku s Albertem

Šikovní obchodníci z Dětského domova v Olomouci si připravili pro své zákazníky vlastnoruční výrobky. Svícny, věnce, ozdoby na stromeček, přání a další vánoční dekorace budou děti prodávat u tematicky nazdobeného stánku. Podpořit je můžete během posledního adventního víkendu od 21. do 22. prosince v hypermarketu Albert v Šantovce.

"Náš dětský domov se zapojil do Obchůdků s Albertem letos poprvé a věříme, že ne naposledy. Potřebné peníze na nákup materiálu nám poskytl Nadační fond Albert. Následná výroba dárečků a vánočních dekorací probíhala nejen u nás v domově, ale i na našem výletu na hory. Děti tato kreativní činnost velmi baví," říká Dalibor Křepský, ředitel Dětského domova Olomouc a pokračuje: "Budeme rádi, když nás přijdete podpořit k našemu stánku."

Smyslem projektu Obchůdky s Albertem je přiblížit dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí svět obchodu. Děti si zahrají na podnikatele a seznámí se s celým koloběhem výrobku od plánování, nákupu materiálu, výroby až po samotný prodej, cenotvorbu a komunikaci se zákazníky. Obchůdky s Albertem tak podporují jejich kreativitu a učí je zábavnou formou základy finanční gramotnosti a obchodování.

"Obchůdky s Albertem se staly milou součástí každoročního adventu v našich obchodech. Děti se do nich zapojují s úžasným nasazením a nadšením. Peníze, které v Obchůdcích utrží, si pak mohou užít podle svého přání, třeba vyrazit na společný výlet za zážitky," dodává Petra Režná z Nadačního fondu Albert. V loňském roce podpořili zákazníci po celé České republice Obchůdky a jejich malé prodavače částkou 490 tisíc korun.

red

Reklama

Plavby Olomouc Řeka Morava pro Olomouc z.s.

Katalog firem » Sport » Plavecké bazény, aquapark

Zprostředkujeme Vám i dětem netradiční zážitek. Během prvních poznávacích plaveb lodí (OLOLOĎ Kordulka a Marie Terezie) můžete poznat město Olomouc. Chystáte-li se s dětmi na výlet, ...