Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Derby pro Moru, porazila po prodloužení Kometu

Sport

19.1.2021

Autor: Petr Pelíšek

Tradiční derby se hrálo na Hané ve 37. kole hokejové extraligy. Tým HC Olomouc měl proti sobě Kometu Brnu. A Kohoutům se duel povedl, po velmi dobrém výkonu zvítězili v prodloužení.

Do sestavy Olomouce se po dlouhém zranění vrátili Petr Strapáč a Lukáš Klimek. Pro oba útočníky šlo o první zápasové vytížení v probíhající sezóně. Strapáč dostal šanci na centru elitní pětky, Klimek pak zakotvil na pravém křídle druhé formace. V polovině první dvacetiminutovky prolomil nerozhodný stav Valský. Útočník, který ještě před nedávnem vypomáhal v olomouckém dresu, využil vyhraného buly Klepiše a ranou z první rozvlnil síť za Konrádem. Jinak ale byla Mora střelecky aktivnější než hosté. A vyplatilo se to. Ve čtyřiatřicáté minutě se Hanáci dočkali vyrovnání. Nahodil vypálil z pravého kruhu, kotouč propadl Jekelovou výstrojí a doskákal za brankovou čáru. Zámorský se snažil gólu zabránit, ale byl u puku příliš pozdě. Branku musel potvrdit videorozhodčí. V poslední třetině Mora místy soupeře tlačila. Ale stav byl stále nerozhodný jedna k jedné. To se mohlo změnit minutu a půl před koncem, kdy jel sám na bránu Klepiš, ale Konrád jeho zakončení chytil lapačkou. A šlo se do prodloužení.  V tom kralovala Mora. V 62.minutě ujeli do přečíslení Dujsík a Káňa, druhý jmenovaný trefil pro Kohouty výhru.

„Byl to vyrovnaný zápas, šance byly na obou stranách. Prodloužení jsme sehráli dobře, nejdřív jsme tam měli šanci a pak jsme využili přečíslení. S bodovým ziskem i předvedeným výkonem jsme spokojeni a doufám, že v tom budeme pokračovat," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Kometa Brno 2:1 po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Nahodil (Klimek), 62. J. Káňa (Dujsík) – 10. Valský (Klepiš). Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Frodl, Komárek. Vyloučení:  3:4. Bez využití. Hráno bez diváků.

HC Olomouc: Konrád – Dujsík, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Ondrušek, Vyrůbalík – Burian, Strapáč, Bambula – Káňa, Nahodil, Klimek – Ostřížek, Kolouch, Kucsera – Tomajko, Handl, Gřeš. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Brno: Jekel– Zámorský, Král, Holland, Freibergs, Svozil, Gulaši, Kučeřík – Zaťovič , Holík, Mueller – Valský, Brabenec, Klepiš – Bondra, Kusko, Plášek – Matěj Svoboda, Dvořák, Šoustal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip