Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Den lidí bez domova se blíží! Přijďte si dát polévku a podpořit ty, kteří to potřebují

Zprávy z regionu

16.9.2019 aktualizováno 1.10.2019 10:00

Autor: Zuzana Doleželová

10. říjen v Olomouci již tradičně patří všem, kteří si zaslouží naši pomoc. Dobré místo pro život pořádá spolu s partnery Den lidí bez domova. Na této akci si za 100 korun dáte polévku, která bude servírována v misce vyrobené zrakově postiženými klienty Ergones, a ještě pomůžete Charitě Olomouc. A naše redakce bude opět u toho!

Foto: Archiv redakce

Známé osobnosti, sportovci, firmy i redaktoři olomouckých médií každoročně 10. října na Horním náměstí prodávají polévky ve speciálních keramických miskách, které vyrobili lidé se zrakovým postižením z TyfloCentra Olomouc – sociální firmy Ergones. Polévku zdarma dodávají olomoucké restaurace. Výtěžek z celého dne putuje na podporu Charity Olomouc. Každoročně je tato akce velmi navštěvovaná - například v loňském roce lidé vykoupili 550 polévek během hodiny a půl a na dobrou věc putovalo 27 525 korun! A velký zájem ze strany veřejnosti se očekává i letos.

"Tentokrát je připraveno 517 misek. Polévky bude vařit M Trojka, Lobster, Dětský domov Olomouc, Farmak Gastro a Aquapark Olomouc," prozradila za organizátory akce Alena Hložková. NB OILTEC nechal vyrobit 250 kusů misek, Farmak Gastro 77 misek, NAVARAFOTO 44 misek, Lobster Family Restaurant 100 misek a Dům u parku 50 misek. 

A na jaké polévky se letos můžete těšit? Dětský domov Olomouc připraví frankfurtskou, Farmak Gastro gulášovou, Aquapark Olomouc dýňovou, M Trojka zelňačku a Lobster Family restaurant kulajdu.

Polévky se budou prodávat od 11:00 do té doby, než se všechny porce vykoupí. Cena porce je 100 korun. Naše redakce bude již tradičně u toho, a to hned v 11 hodin. Přijďte udělat dobrou věci i vy! 

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941