Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dámy mají po sezoně, skončily páté

Sport

19.5.2019

Autor: Petr Pelíšek

Interliga házenkářek skončila. Tým DHK Zora Olomouc si v play-out poradil bez potíží a mezi českými kluby obsadil končenou pátou příčku. V posledním utkání sezony hrály Dámy doma proti Plzni a zaslouženě zvítězily.

Hostující tým vzdoroval Zoře jen v prvních deseti minutách. Potom už se domácím rozstříleli a v pohodovém tempu dovedly zápas do vítězného konce.

„Myslím, že tabulkově už to bylo před zápasem rozhodnuto a u obou družstev byla namotivovat holky těžké. Chtěli mít tu sezónu už za sebou. Jsem rád, že u obou družstev se nikomu nic nestalo a že se to obešlo bez zranění. Já jsem pořád holky hecoval, aby ten zápas nějak zvládly. Určitě by se mi nelíbilo, kdyby se ten poslední zápas prohrál. Vítězství se podařilo, ale samozřejmě výtky tam jsou a to hlavně v proměňování šancí. Naše spojky se dnes moc neprosadily. Myslím si, že konec zápasu se odehrál v poklidu,“ řekl po utkání trenér Zory Libor Malínek.

„Dnešní utkání už bylo samozřejmě jen z povinnosti. K utkání jsme přijeli bez některých hráček, které mají studijní povinnosti, a tím bylo trochu utkání poznamenáno. Nicméně si myslím, že se utkání odehrálo v poklidném tempu. My jsme bohužel udělali asi 19 technických chyb, po kterých nás Olomouc potrestala ihned z rychlého útoku, a tím navýšili odskok ve skóre hned v prvním poločase. To utkání v druhé půli se už jen dohrávalo. My jsme dali šanci všem hráčkám, které během soutěže nedostávaly tolik prostoru. Olomouci gratuluji k setrvání v soutěži a výkonu v play off,“ uvedl trenér Plzeň Richard Řezáč.

DHK Zora Olomouc – DHC Plzeň 25:18 (12:7)

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmičky: 2/2:2/1. Vyloučení: 4:5. Diváci: 110.

DHK Zora Olomouc: Rašková, Polášková – Hurychová 3, Závišková, Trumpešová 1, Kapsová 1, Jansová, Sovová, Kašpárková 2, Salčáková 5/2, Krajčovičová 2, Severová 2, Salašová 1, Gajdošíková, Řezníčková, Patrnčiaková 8. Trenér: Libor Malínek.
DHC Plzeň: Mácalová, Šíbrová – Kepková, Šmrhová 1, Bušauerová 2/1, Formanová 1, Franzová 2, L. Galušková 6, D. Galušková 1, Poslední 2, Svobodová 1, Nosková 2. Trenér: Richard Řezáč.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip