Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Další změna. Olomoucký půlmaraton se zřejmě poběží v říjnu

Zprávy z regionu

30.6.2020

Autor: Lenka Šimková

Celosvětová epidemie koronaviru naplno zasáhla také do příprav oblíbeného běžeckého seriálu RunCzech. Závody se postupně rušily, odkládaly a organizátoři hledali ty nejvíce vhodné termíny. Populární Mattoni 1/2Maraton Olomouc se měl původně běžet 13. června, dalším avizovaným datem pak byl 30. srpen. Organizátoři však upozorňovali, že termín konání se ještě může změnit a nyní se tak stalo. Nově by se tedy půlmaraton v ulicích Olomouce měl běžet 11. října 2020.

Foto: Jan Procházka

"Jak jsme avizovali, datum 30. srpna nebylo finální. Jednalo se o listopadu, ale vzhledem k tomu, že Volkswagen Prague Marathon 2020, který se měl běžet 11. října, neodstartuje, bude se olomoucký půlmaraton konat v tomto termínu," uvedli pořadatelé a doplnili, že pokud se situace již nezhorší, mělo by jít o finální datum. Samotný čas závodu bude ještě upřesněn, na oficiální Facebookové události se zatím počítá se závodem v čase 13 až 16 hodin. Všem již registrovaným běžcům se startovné automaticky převádí na nový termín. Komu by nový termín nevyhovoval, může zdarma využít přeregistraci na jiného závodníka nebo si registraci přesunout na rok 2021.

Veškeré informace ke změnám termínů, možnosti přeregistrace a další podrobnosti se dočtete na webových stránkách a na Facebooku.