Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Cyklistický tým Mapei Merida Kaňkovský má za sebou úspěšnou sezonu a spřádá plány na další rok

Sport

10.12.2019

Autor: rhe

V sezoně 2019 se olomouckému cyklistickému týmu MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ podařilo ovládnout celkové vítězství v obou prestižních kategorií mládežnické cyklistiky, a to v kategorii kadetů a juniorů. Na Mistrovství České republiky vybojovali zlato v kadetech díky Tomáši Obdržálkovi a v juniorech díky Pavlu Bittnerovi, což se hanáckým cyklistům v historii ještě nikdy nepodařilo. Sezona se povedla, ale Jiří Kaňkovský a jeho mančaft nespí a chystá se na další rok.

Daniel Mráz držel v kadetech dlouho dres lídra ČP, nakonec skončil celkově třetí

Foto: D&V Photography

V letošní sezoně se povedlo MMK splnit hned několik cílů. V kategorii kadetů, kde ve složení Daniel Mráz, Tomáš Obdržálek, Tomáš Přidal, Adam Kaňkovský, Jan Vall, Jakub Havrlant, Albert Solař, Mirek Muller a Matěj Drápela vybojovali vítězství mezi týmy v celkovém pořadí Českého poháru. Navíc Tomáš Obdržálek vyhrál silniční závod Mistrovství České republiky, který se konal v Jeseníkách. Daniel Mráz vybojoval třetí umístění v celkovém pořadí Českého poháru mezi jednotlivci a dovezl do Olomouce druhé umístění z Olympiády dětí a mládeže.

"Letošní tým kadetů, to byl z jejich strany cyklistický koncert. Kluci makali jeden za druhého, přáli si úspěchy. Nevyhráli jsme všechno, ale s přístupem jsem stoprocentně spokojen. Daniel Mráz byl blízko k celkovému vítězství v Českém poháru, kvůli zdravotním problémům nejel poslední dva závody. Ale i tak je třetí místo skvělé, protože v této kategorii byla výborná konkurence. Titul z mistrovství republiky Tomáše Obdržálka byl bonusem," hodnotil letošní kadety trenér a manažer stáje Jiří Kaňkovský starší.

Další úspěch zaznamenali kadeti MMK ve složení Adam Kaňkovský, Daniel Mráz, Tomáš Obdržálek a Albert Solař v týmové časovce na Mistrovství české republiky v Jeseníku, kde si dojeli pro bronzovou medaili. "Do sezony 2020 jdeme s deseti kadety, bude těžké obhájit letošní výsledky, protože na rozdíl od juniorů je tato kategorie více vyrovnaná. Budeme se opírat o Dana Mráze, Tomáše Přidala, Mirka Müllera, Matěje Drápelu a posilu Jakuba Háka," zmínil Kaňkovský.

Letošní kadeti dělali Jiřímu Kaňkovskému radost, protože šlapali jako jeden tým

Foto: www.facebook.com/mapeicyklokankovsky

Mistr ČR v kadetech Tomáš Obdržálek – Mapei Merida Kaňkovský Olomouc

Foto: www.facebook.com/mapeicyklokankovsky

Mezi juniory týmu MMK suverénně ovládl domácí scénu Pavel Bittner, kterému se podařilo vyhrát nejen celkově Český pohár mezi jednotlivci, ale vybojovat také titul Mistra České republiky v silničním závodu, který se konal ve slovenské Trnavě. K tomuto úspěchu ještě přidal bronzovou medaili v časovce jednotlivců a další titul Mistra České republiky v týmové časovce. Dalšími juniory týmu MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ byli letos Aleš Hrdlička a Petr Hetfleiš, kteří společně s Pavlem Bittnerem dokázali nasbírat v Českém poháru, stejně tak jako kadeti, nejvyšší počet bodů a vybojovat další celkové vítězství Českého poháru v týmech mezi juniory. Hetfleiš odešel po sezoně do kategorie U23 do týmu TOPFOREX – Lapierre.  

Pavel Bittner nebojoval pouze na české půdě, ale reprezentoval Českou republiku také na evropské i světové úrovni, kde se mu náramně dařilo. Největším úspěch jsou dvě zlaté medaile, pro které si Pavel Bittner dojel v etapách Světového poháru, který se konal při 32. ročníku LVM Saarland TROFEO. Dalšími jeho úspěchy jsou: 3. místo v etapě Světového poháru, 3x 3. místo v etapě mezinárodního závodu, 12. umístění na Mistrovství Evropy a 19. umístění na Mistrovství světa v anglickém Yorkshiru, kde se dlouho držel v čelní skupině.

"I v juniorech budeme chtít obhájit letošní pozice, spoléhat budeme na stabilitu výkonů Pavla Bittnera, věřím, že se přidají i další kluci. Chceme potvrdit příslušnost k top týmům v juniorské cyklistice," řekl Kaňkovský. Jeho tým se kromě Bittnera a Hrdličky, kteří v kategorii jezdili už letos, bude opírat o úspěšné kadety Tomáše Obdržálka, Jana Valla, Adama Solaře, Adama Kaňkovského a Jakuba Havrlanta. "Momentálně máme v sedmičlenné reprezentaci tři borce, Bittnera, Valla a Obdržálka, kádr je silný. V obou kategoriích se připravujeme zodpovědně, díky mírnějšímu počasí nabíráme nějaké kilometry už nyní na domácích silnicích. V lednu nás čeká soustředění v Bohuňovicích, pak juniory 14 dní na Mallorce, po dvou týdnech doma zamíříme do Chorvatska," dodal k přípravě Jiří Kaňkovský.