Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Čtrnáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje: hledáme podnikatele, kteří mění svět k lepšímu...

Zprávy z regionu

17.9.2019

Autor: red

Společnost EY vyhlašuje již čtrnáctý ročník soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje. Nominujte do soutěže EY Podnikatel roku inspirativní podnikatele, kteří mění svět k lepšímu. Vítězem se může stát fyzická osoba, vlastník nebo spoluvlastník obchodní společnosti, který má rozhodující vliv na její řízení a který aktivně působí v jejím vedení. Tato společnost musí existovat minimálně dva roky a mít alespoň osm stálých zaměstnanců. Porotu soutěže zajímají hospodářské výsledky a také výjimečný podnikatelský příběh.

Bratři Roberto a Piercristiano Brazzale, spolumajitelé Brazzale Moravia a.s. a držitelé titulu EY Podnikatel roku 2018 Olomouckého kraje.

Foto: Archiv pořadatele

Brazzale Moravia - vítěz EY Podnikatel roku Olomouckého kraje 2018
"V Olomouckém kraji vyhlašujeme soutěž EY Podnikatel roku již počtrnácté. Zajímavostí je, že loňský ročník zde ovládli tři italští bratři Roberto, Piercristiano a Gian Battista Brazzale podnikající s úspěšnou firmou Brazzale Moravia, která je známá nejen v Česku a Itálii, ale také v Brazílii nebo Číně," uvádí Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a ve střední a jihovýchodní Evropě. "Získání ocenění EY v Olomouckém kraji bylo pro nás bratry dosažením velkého cíle. Znamená to, že jsme skutečně vstoupili do velké rodiny českých podnikatelů a že jsme považováni za 'spoluobčany' v zemi, kterou máme velice rádi. V České republice jsme před dvaceti lety začínali prakticky od nuly a díky tomuto ocenění a slavnostnímu ceremoniálu v Olomouci a v Praze jsme kolem sebe cítili přátelskou atmosféru ze strany mnoha velmi šikovných osobností, kterých si vážíme jako podnikatelů a jako lidí. Velice jsme ocenili profesionalitu zástupců z EY a úžasné, elegantní a živé prostředí na Žofíně. Bylo to nezapomenutelné. Děkujeme, čeští přátelé, děkujeme, EY," uvedli bratři Roberto, Piercristiano a Gian Battista Brazzale.

Magdalena Souček vyzývá: "I v letošním roce bych chtěla vyzvat veřejnost, aby v soutěži EY Podnikatel roku nominovala podnikatele ze svého okolí, kteří jsou inspirací pro ostatní, daří se jim poctivou prací dosahovat úspěchů i za hranicemi Česka a mění svět k lepšímu."

"Každý správný podnikatel musí mít soutěživého ducha, protože jinak by se nemohl měřit s konkurencí. Takže skutečnost, že se do EY Podnikatele roku hlásí stále noví soutěžící, vlastně není vůbec překvapivá. Co mě ale udivuje pořád, je šikovnost a pracovitost lidí, kteří v našem regionu podnikají. Máme být na co hrdí," uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Hodnocení
Porota složená především z vítězů předcházejících ročníků se řídí mezinárodně platnými pravidly. Mezi hlavní kritéria hodnocení patří strategická orientace, globální dosah a samozřejmě finanční výsledky podniku, které jsou jasným ukazatelem zdraví a růstu firmy. Proces hodnocení je komplexní a zohledňuje kromě ekonomických dat také osobnost soutěžícího a jeho podnikatelský příběh. Porotci se také zaměří na podnikatelského ducha nominovaného, jeho čestnost a poctivost či mimopodnikatelské aktivity ve společnosti nebo regionu.

Další kategorie
Soutěž je rovněž příležitostí pro podnikatelské talenty, které soutěží v kategorii EY Začínající podnikatel roku. Do této kategorie může být nominován podnikatel, který k 31. 12. 2019 nedosáhl věku třiceti let nebo celková doba jeho podnikatelské činnosti nepřesahuje 5 let (tedy s podnikáním začal po 1. 1. 2014). Podmínka počtu zaměstnanců se na tuto kategorii nevztahuje. Další kategorií je EY Technologický podnikatel roku, který je určen pro inovátory v oblasti technologií. Letos již počtrnácté vyhlašuje EY také soutěž EY Společensky prospěšný podnikatel roku (dříve Sociálně prospěšný podnikatel roku). Přihlásit se mohou podnikatelé podnikající (k 31. prosinci 2018) alespoň 2 roky, kteří v praxi aplikují zásady podnikání tak, aby dosáhli řešení společenských problémů. EY ve spolupráci s mediální skupinou MAFRA vyhlašuje již devátý ročník oblíbené čtenářské ankety MF DNES a iDNES.cz o "Nejlepší podnikatelský příběh", která proběhne začátkem roku 2020.

Česká televize, hlavní mediální partner soutěže, letos potřetí udělí Cenu České televize - Podnikatelský přínos kultuře a umění. Do soutěže o Cenu České televize za podnikatelský přínos kultuře a umění může být zařazen jakýkoliv účastník soutěže, který podporuje finančně či materiálně projekty, jež jsou součástí kultivace českého veřejného života skrze umění (hudební festivaly, výstavní činnost atp.), ale také projekty zaměřené na veřejný prostor (péče o krajinu, kulturní dědictví, architektura atp.). Podpora těchto projektů není předmětem podnikatelské činnosti podnikatele a není realizována za účelem dosažení zisku. Více informací o hodnotících kritériích Ceny ČT – Podnikatelský přínos kultuře a umění naleznete zde.

EY Podnikatel roku 2019 Olomouckého kraje
Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2019 Olomouckého kraje bude známo v únoru 2020. Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2019 České republiky budou vyhlášeny 3. března 2020. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční 4. až 7. června 2020 v Monte Carlu. 

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv nejlépe prostřednictvím nominačního formuláře na webu. Do soutěže EY Podnikatel roku se lze přihlásit na webových stránkách soutěže www.podnikatelroku.cz. Přihlášky do aktuálního ročníku je možné podávat do 21. října 2019.

EY Podnikatel roku je nejprestižnější světová soutěž podnikatelů, která vzdává hold výjimečným osobnostem. Jejím cílem je ukázat veřejnosti vynikající osobní příklady na poli podnikání, které mohou být vzorem pro mladé, začínající podnikatele. Soutěž EY Podnikatel roku je koncipována jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. V současné době se jako jediná světově uznávaná soutěž svého druhu pravidelně vyhlašuje již téměř v 60 zemích na šesti kontinentech. Podrobnější informace naleznete na www.podnikatelroku.cz.