Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

ČokoFest ovládne Šantovku. Ochutnejte belgické pralinky, křehké makronky, nepřekonatelné cookies nebo čokoládové pivo!

Tipy a názory

7.2.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Už o víkendu 15. až 17. února se v galerii Šantovka koná další ročník Čokoládového festivalu. Akce je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Vstup je zdarma.

Foto: Jan Procházka

ČokoFest Galerie Šantovka

Pátek 15. 2. 14:00–18:00
Sobota 16. 2. 10:00–18:00
Neděle 17. 2. 10:00–17:00

Galerie Šantovka Čokoládový Festival 2019 v Olomouci, pořádaný agenturou ChrisEvents, je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 2 000 m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:

1. Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty

2. Prodejní stánky s degustacemi a čokoládovými specialitami

3. Dětské tvořivé dílničky, umělecká vystoupení a workshopy

"Letos bude v Šantovce více stánků, ochutnávek a také se uskuteční řada zajímavých soutěží, například Hra o poklad! Každý, kdo se do hry bude chtít zapojit, si může u vstupu za 30 Kč zakoupit zlatý čokoládový pohár. Každý pohár obsahuje klíč k pokladu, ale pouze jeden z těchto klíčů otevře truhlu s dárky od našich sponzorů a odměnou 8 000 Kč! Nebude chybět ani kulinářská přehlídka šéfkuchaře Marka Váni, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: kur?eci? Mole s Fatalii Yellow a čokoládou, losos v bílé čokoládě a lékořicí nebo dýňovou polévku s bílou čokoládou. A návštěvníci se mohou těšit i na šéfkuchaře Jiřího Holuba ze Sirupárny Olomouc, který uvaří vepřovou kýtou s čokoládovou omáčkou. Děti si mohou připravit sladké dezerty s Václavem (M. Vonka). Čokoládovna Lyra ukáže, jak chutnat čokoládu," láká na akci organizátor Chris Delattre.

Foto: Jan Procházka

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u více než 40 stánků - za zmínku stojí ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, Mr. Vonka, BonBon, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Čo-Xo, Čokoládovna Janek, Šmakujto, Atelier Sladkostí, Koruna pralinky, Candy Store, Al Andalous, ChocoBonte a mnoho dalších.

ČokoFest v Šantovce bude zkrátka jedinečným setkáním všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít! Pokud chcete ochutnat čokoládové pivo, vafle, čokoládový kebab, ovoce s čokoládou a mnoho dalšího, co si doma jen tak nepřipravíte, vydejte se 15. až 17. února do Galerie Šantovka.