Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15 °C

Nově otevřená prodejna Čokoládovny Troubelice vás přenese do dalekého Ekvádoru

Zprávy z regionu

10.6.2020

red

Máte rádi pravou čokoládu? Pokud ano, určitě se vydejte do Troubelic, kde Čokoládovna Troubelice otevřela novou prodejnu. Můžete zde nejen nakoupit jejich výrobky, ale také posedět u šálku ekvádorské kávy nebo pravé teplé čokolády.

"Jarní měsíce, které byly pro všechny plné omezení a změn, jsme využili naplno a pracovali jsme na interiéru nové prodejny a také na úpravě našich webových stránek a e-shopu, které dostaly nový vzhled," říká majitel čokoládovny František Bačík.

Nová prodejna vznikla ve zrekonstruované části statku, která se doslova proměnila před očima. Při vstupu do prodejny vás okouzlí její interiér, který je kombinací exotického Ekvádoru a venkovského statku. "Z Ekvádoru dovážíme suroviny a k této zemi máme jako rodina velmi blízký vztah. Několik let jsme v Ekvádoru žili a náš otec tam žije dodnes. Máme tak jako jediní v České republice dohled nad kvalitou nakupovaných surovin a nad celým procesem výroby čokolády od pěstování kakaových bobů až po tabulku čokolády," říká František Bačík.

Při vstupu do prodejny vás okouzlí její interiér, který je kombinací exotického Ekvádoru a venkovského statku...

Foto: Čokoládovna Troubelice

"Stejně tak, jako při výrobě čokolády, jsme si i rekonstrukci prodejny chtěli udělat sami od bouracích prací až po poslední detaily. Dávám přednost originalitě a jedinečnosti. Pult i regály na zboží jsme vyrobili z masivní dýhy ekvádorského ořechu laurel a podlahu z ekvádorského vápence," dodává František Bačík. V prodejně vás zaujmou také tvůrčí detaily jako osvětlení nad pultem vyrobené z kakaových lusků, částečně odkryté původní cihlové zdivo, originální stojánky na čokolády nebo laserem gravírované podtácky na občerstvení.

Prodejna je otevřena každé úterý, čtvrtek a sobotu od 9 do 17 hodin. V letních měsících plánuje čokoládovna otevírací dobu rozšířit. Pokud byste rádi návštěvu čokoládovny spojili s delším výletem, můžete vyrazit s celou rodinou na kolech a prozkoumat novou cyklotrasu Ochutnej Moravu na kole. Trasa je dlouhá celkem 91 kilometrů a nabízí 13 zastávek plných gurmánských zážitků, včetně čokolády z Troubelic.

Nabídka Čokoládovny Troubelice je velmi rozmanitá...

Foto: Čokoládovna Troubelice

V Čokoládovně Troubelice vyrábí nejen vysokojakostní čokoládu z ekvádorských kakaových bobů, ale z Ekvádoru dováží také kakaové produkty, sušené ovoce v natural kvalitě, bezlepkové mouky, superfoods, kávu a další zajímavé produkty. Tato čokoládovna si zakládá především na kvalitě svých výrobků a na ruční práci. Všechny výrobky jsou přirozené bezlepkové a můžete je zakoupit osobně na jejich prodejně nebo objednat přes e-shop www.cokoladovnatroubelice.cz.