Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 16.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Čištění ozonem je spolehlivou metodou likvidace virů, bakterií i pachů. Firma nabízí pomoc lidem, podnikům i institucím

PR ČLÁNEK

15.10.2020

PR článek

Čištění autobusů, obchodů, kanceláří, ordinací, autosalonů, bank i soukromých domů a bytů. To vše má za sebou v posledních měsících olomoucká start up firma Eco Rapido3, která lidem i společnostem pomáhá mimo jiné i v boji s koronavirem. Výkonné generátory ozonu dokážou během pár desítek minut spolehlivě vyčistit běžně velkou kancelář, byt nebo autobus, za několik hodin potom větší prostory.

Ozon je nejúčinnějším likvidátorem virů (včetně koronaviru), bakterií, plísní a dalších organických patogenů, dokáže se popasovat také z různými druhy pachu. Pracuje na principu přeměny vzdušného kyslíku na aktivní O3 (ozon), který se naváže na patogeny, zničí je a potom se opět přemění na kyslík.

„Kromě virů si ozon bez problémů poradí se všemi živými organismy jako jsou bakterie, spory, plísně, roztoči nebo také pachy, kterých se dá jinak velmi těžko zbavit - například biologické látky, cigaretový kouř, pach po požárech a podobně,“ vysvětluje jednatel firmy Oldřich Kovařík. Dodává, že z důvodů neznalosti panuje mezi lidmi vůči nové technologii dezinfekce ozonem zatím nedůvěra. „Ozon je sice velmi účinný plyn, po skončení procesu se však velmi rychle rozpadne na neškodný kyslík,“ vysvětlil Kovařík. Firma používá nejmodernější přístroje na měření ozonu, které zaznamenají koncentraci při a po čištění prostor a určí, kdy je do nich možné bezpečně vstoupit.

Olomoucký kraj zakoupil pro potřebu hasičů v regionu pět skříňových generátorů ozonu.

Foto: Jan Procházka

Společnost Eco Rapido3 nabízí kromě služeb čištění také svoje vlastní výrobky – originální skříňové generátory, do kterých se vkládají předměty a věci k dezinfekci či likvidaci pachů. „Přístroj vypadá jako velká mikrovlnka, případně lednice a během pár minut zbaví všech patogenů věci, které do něj vložíte – od tašek, helem, rukavic, přileb až po zapáchající boty nebo sportovní oblečení a doplňky. Používáme jej také na dezinfekci respirátorů a roušek,“ dodal Kovařík.

Foto: Jan Procházka

Prostorové generátory – spolehlivě čistí prostory (kanceláře, busy, ordinace, prodejny, domy atd.) od virů, bakterií, spor, plísní, roztočů a pachů. Ozon se vyrábí v generátoru a s pomocí ventilátorů se šíří do celého prostoru. Cca půl hodiny po skončení čištění se ozon opět přemění na kyslík. Proces lze urychlit větráním místností.

Skříňové generátoy – uzavřená ozonovací jednotka, do které se vkládají předměty určené k dezinfekci nebo likvidaci pachu. Proces probíhá uvnitř skříně, destrukční patrona likviduje po skončení procesu ozon a mění jej na kyslík. Po několika minutách lze přístroj bezpečně otevřít.

Eco Rapido3
Ecorapido.cz, info@ecorapido.cz
Oldřich Kovařík 777 790 990