Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Chytil pojede na kvalifikaci EURO 2024

Sport

14.3.2023

Autor: Petr Pelíšek

Do startu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024 počítá trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý s obvyklými oporami i s šesti nováčky. Nominaci dnes zveřejnila fotbalová asociace na serveru fotbal.cz. Nechybí v ní útočník SK Sigma Olomouc Mojmír Chytil. Národní tým vstoupí do kvalifikace UEFA EURO 2024 v pátek 24. března ve Fortuna Areně v Praze proti Polsku. Dlouho očekávaný zápas je vyprodaný. Tři dny nato se reprezentace představí v Moldavsku.

Pozvánku na zápasy proti Polsku a v Moldavsku dostali také David Douděra, David Jurásek, Martin Vitík, Matěj Jurásek, Lukáš Sadílek a Tomáš Čvančara. „Do kvalifikace vstupujeme s jednoznačným cílem postoupit. Rozhodli jsme se povolat a dát šanci také mladším hráčům, kteří v lize prokazují sportovní formu a také mají potenciál stát se v budoucnu oporami reprezentace,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

Čtyři ze šesti nováčků (D. Jurásek, Vitík, M. Jurásek, Čvančara) patří věkem ještě do mladší kategorie. V poslední době proto probíhala častá komunikace mezi A týmem a reprezentací do 21 let. „Víme, že jednadvacítku čeká v červnu mistrovství Evropy, a určitě si přejeme, aby na turnaji uspěla. Pro březnový sraz jsme se však s trenérem Janem Suchopárkem a jeho realizačním týmem dohodli, že tito čtyři hráči pojedou s áčkem, které čeká ostrý start do kvalifikace, zatímco jednadvacítka má na programu přípravné zápasy. Co se týče červnového šampionátu do jednadvaceti let, budeme spolupracovat a komunikovat tak, aby obě mužstva byla co nejsilnější. Ostatně nominace těchto hráčů je vyznamenáním právě i pro tým do jednadvaceti let, kterému patří poděkování za vstřícné jednání,“ poznamenal Tomáš Pešír, manažer reprezentace.

V nominaci na březnové zápasy nechybí ani tradiční opory v čele s Tomášem Vaclíkem, Vladimírem Coufalem, Jakubem Brabcem, Tomášem Součkem, Antonínem Barákem, Adamem Hložkem nebo Patrikem Schickem. „Patrik Schick a Vladimír Coufal jsou v nominaci navzdory zdravotním potížím. V nejbližších dnech se ukáže, zda s nimi budeme moci počítat. I proto je v nominaci tentokrát pětadvacet hráčů, o dva víc než obvykle,“ vysvětlil manažer Tomáš Pešír.

Ve výběru náhradníků je útočník SK Sigma Antonín Růsek.

Kromě Polska a Moldavska se česká reprezentace v kvalifikaci utká ještě s Albánií a Faerskými ostrovy. Na šampionát, který v roce 2024 hostí Německo, postoupí dva nejlepší týmy skupiny.

Nominace reprezentace
Brankáři: Tomáš Vaclík (Huddersfield Town), Jindřich Staněk (Plzeň), Jiří Pavlenka (Werder Brémy).
Obránci: Martin Vitík, Jaroslav Zelený, Ladislav Krejčí ml. (všichni Sparta Praha), Vladimír Coufal (West Ham United), Jakub Brabec (Aris Soluň), Václav Jemelka (Plzeň), Tomáš Holeš, David Jurásek, David Douděra (všichni Slavia Praha).
Záložníci: Václav Černý (Twente), Tomáš Souček (West Ham United), Alex Král (Schalke), Petr Ševčík (Slavia Praha), Ondřej Lingr (Slavia Praha), Matěj Jurásek (všichni Slavia Praha), Antonín Barák (Fiorentina), Lukáš Sadílek (Sparta Praha).
Útočníci: Patrik Schick (Leverkusen), Adam Hložek (Leverkusen), Jan Kuchta, Tomáš Čvančara (oba Sparta Praha), Mojmír Chytil (SK Sigma Olomouc).

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941