Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Chceme zimní stadion na Velkomoravské, rozhodla radnice

Zprávy z regionu

23.5.2023

roc jap

Opravit stávající zimní stadion, nebo raději přistoupit na nabídku developera Redstone a participovat na projektu multifunkční haly na Velkomoravské? Pomoci s hledáním odpovědi měla městu odborná studie, jejíž výsledky v těchto dnech dostali radní na stůl. A rozhodli se je respektovat. Město se tedy přikloní k variantě vybudování zbrusu nové haly na Velkomoravské ulici.

"V případě multifunkční haly, přesněji posouzení projetu Nová Velkomoravská, se radní přiklonili k výsledkům srovnávací analýzy vypracované společností BeePartner. Analýza doporučuje jako nejvýhodnější variantu spolupracovat na výstavbě multifunkční haly se soukromým investorem v lokalitě Velkomoravská. I když hlasování v radě nebylo jednoznačné, většina se k tomuto návrhu připojila,“ komentoval rozhodnutí investiční náměstek primátora Miloslav Tichý. Rada města tak schválila postup, který srovnávací analýza doporučuje.

Foto: Ateliér Šuráň

Radní rozhodovali v kontextu několika důležitých parametrů. „Neexistují vhodné dotační tituly, ze kterých bychom mohli čerpat na stavbu multifunkční haly potřebné finance. Zároveň jsme nechtěli město, navíc v době nevýhodných úrokových sazeb, zatížit vysokým úvěrem na financování stavby nové haly ve vlastní režii a třetím významným kritériem je fakt, že o společný projekt nadregionálního významu nestojí Olomoucký kraj,“ popsal rozhodnutí radních v souvislostech primátor Miroslav Žbánek.

O dnešním usnesení Rady města Olomouce definitivně rozhodnou až zastupitelé, a to na jednání  5. června.

Jaké budou detailní parametry spolupráce s developerskou společností Redstone, bude muset město vyjednat. Podle dosavadních informací by se ale z městské kasy měla dotovat část provozu. Otázkou také stále zůstává, co se stane se stávajícím zimním stadionem.