Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Čechy pod Kosířem ožijí open-air zámeckým plesem ve stylu první republiky

Kultura

9.8.2018

Autor: red

Hradozámecká noc, která letos proběhne v noci ze soboty 25. na neděli 26. srpna, představuje památky v netradiční době a s netradičním programem jako místa neustále živá, na něž má smysl se vracet. Zámek Čechy pod Kosířem se do této celostátní akce zapojí skutečně originálním způsobem. V sobotu 25. srpna se před zámeckou oranžérií bude konat open-air zámecký ples ve stylu první republiky. Krásné prostředí, bohatý program a osmnáctičlenný orchestr zajistí ojedinělý zážitek a vhodnou příležitost k oslavě 100. výročí vzniku Československa.

Program zahájí v 18 hodin koncertem písní Jana Masaryka a dalších prvorepublikových autorů ve Velkém sále zámku (doporučujeme rezervaci z důvodu omezené kapacity) vynikající klavíristka Vendula Urbanová a zpěvačka Lucie Laubová. Samotný ples bude zahájen v 19 hodin před zámeckou oranžérií. Atmosféru první republiky nám přiblíží nejen hudba, ale i stylové taneční vystoupení nebo fotopoint s automobilem značky Wikov ? unikátem vyrobeným v blízkém Prostějově. Vrcholem večera se stane módní přehlídka šatů prvorepublikových filmových hvězd (např.  Adiny Mandlové, Nataši Gollové nebo Svatopluka Beneše) ze sbírky Vlaďky Dobiášové.

"Na zámecký ples, kterým chceme připomenout prvorepublikovou noblesu, jež se bohužel dnes ze společenských akcí často vytrácí, bych chtěl pozvat všechny milovníky tance a dobré zábavy. Je to jedna  z celé  řady akcí, které Vlastivědné muzeum v Olomouci k oslavám století Československé republiky připravilo," uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje František Jura, který nad zámeckým plesem převzal záštitu.

Více informací naleznete na webu nabo na facebooku.

Vstupenky v ceně 300 Kč jsou v předprodeji na pokladně zámku Čechy pod Kosířem, na pokladně Vlastivědného muzea v Olomouci a na www.ticketmaster.cz.

red

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip