Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bylo to obrovsky důležité utkání, řekl Jílek

Sport

16.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Bez tří hráčů základní sestavy dokázal tým SK Sigma Olomouc ve 21.kole FORTUNA:LIGY získat tři body. Modrá lavina zvítězila v pražském Ďolíčku nad Bohemians 1:0 brankou Martina Sladkého ze 13.minuty. A trenér Václav Jílek si mohl oddychnout. V případě prohry by totiž nejspíš ve funkci skončil. „Musím říct, že osobně jsem cítil daleko větší nervozitu než obvykle. A ne jenom z toho důvodu, že se objevily nějaké spekulace, že máme ultimátum a musíme vyhrát nebo získat alespoň bod. Ale spíš proto, že jsme to cítil z pohledu mužstva,“ řekl trenér Jílek.

Jak hodnotíte utkání proti Bohemians?
Myslím, že tentokrát si diváci moc fotbalové krásy neužili. Spíš to bylo hodně bojovné utkání, s hodně nasazením. Bylo tam, myslím, si málo kvality, i když hodně nasazení od nás i od soupeře. A chyběla tomu efektivita, to, co dělá fotbal fotbalem, to znamená pohledné útočné akce. Po vstřelené brance jsme utkání víceméně kontrolovali a domácí si vynutila nějaký tlak a dvě šance vytvořili až v tom šestiminutovém nastavení. S troškou dávkou štěstí jsme to přestáli a myslím, že vyhráli zaslouženě.

Do utkání jste nešli ve zrovna ideálním rozpoložení.
My jsme byli postavení před jednoznačnou situaci, že to utkání potřebujeme zvládnout a asi jsme si dobře uvědomovali, že i bod je v našem stavu málo. Jsem strašně rád, že jsme byli schopni vyrovnat se Bohemians v základních atributech, v nasazení, agresivitě, v soubojovém chování.

Foto: Petr Pelíšek

Tým pracoval zodpovědně v obraně, rychle vstřelená branka viditelně pomohla.
Myslím, že kromě první patnácti minut, kdy byla Bohemka lepší, tak po tom, byť trošku šťastném gólu, jsme pracovali dobře do defenzivy. Chtěli jsme vycházet ze středního bloku, věděli jsme, že domácí mají dobré mužstvo na brejkové situace a ty jsme nechtěli dopustit. A naopak my jsme z toho kompaktního bloku chtěli vycházet do rychlých protiútoků. A myslím si, že šest, sedm, osm jsme těch situací měli. A strašně mě mrzí, že jsme je nebyli schopni dotáhnout kolikrát ani do šance, natož do zakončení. V tom byl zásadní problém z pohledu herní kvality.

Cítil jste před zápasem velký tlak?
Bylo to utkání s přímým konkurentem o barážová místa to bylo extrémně důležité utkání. Musím říct, že osobně jsem cítil daleko větší nervozitu než obvykle. A ne jenom z toho důvodu, že se objevily nějaké spekulace, že máme ultimátum a musíme vyhrát nebo získat alespoň bod. Ale spíš proto, že jsme to cítil z pohledu mužstva. Obrovsky důležité utkání, těžké prostředí, bez Kalvacha, Nešpora a Pilaře, tedy tří hráčů základní sestavy. Myslím si, že o to je to vítězství cennější.

Mohla by právě tato výhra tým probrat a nastartovat k pravidelnému bodování?
Myslím, že je to impulz k tomu, že ještě máme možnost se sezonou něco udělat. Teď ho musíme využít. Máme teď soupeře, kteří jsou kolem nás, hrajeme s Příbrami, pak jedeme na Duklu. Takže to je ideální motivace pro pozvednutí sebevědomí hráčů a pevně věřím, že na to navážeme v domácím prostředí a body začneme sbírat.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941