Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Budou vánoční trhy? Čekáme, krčí rameny pořadatelé

Zprávy z regionu

5.11.2020

Autor: Jan Procházka

Budou letos vánoční trhy? Vyroste okolo radnice punčové městečko a vytvoří se znovu kouzelná atmosféra, jíž je Olomouc proslulá? Pár týdnů před plánovaným začátkem stále není jasno. Pořadatelé stále čekají, jak se vyvine situace. Jasné informace od vlády totiž scházejí.

Budou letos vánoční trhy? V podobě, jak jsme zvyklí, téměř určitě ne. Pořadatelé ale doufají, že za přísných bezpečnostních opatření by se konat mohly. Klíčové rozhodnutí ale přijde z vlády. 

Foto: Jan Procházka

Vánoční trhy lákaly do centra nejen obyvatele, ale i četné turisty. V posledních letech na nich totiž panovala kouzelná atmosféra, daná hlavně pestrou nabídkou punčů, nad nimiž se dalo postát s přáteli a dlouhé hodiny strávit povídáním. Za současných opatření proti šíření nemoci Covid-19 je ale osud trhů značně nejistý. "Společně s městem bedlivě sledujeme vývoj situace a vyhlášená mimořádná opatření, která v přípravách i nadále zohledňujeme. Pokud to situace umožní, vánoční trhy v Olomouci by měly, i když třeba v jiné podobě, proběhnout. Týká se to například rozdělení do sektorů, programu a podobně," uvedli dnes pořadatelé v tiskovém prohlášení. Informace ze strany vlády jsou totiž kusé. Nouzový stav by měl oficiálně skončit 20. listopadu a právě v tento den měly podle původních plánů začít i vánoční trhy. Jestli se je podaří zahájit s mírným zpožděním bude ale záviset právě na povaze vládních opatření. A ministr vnitra Hamáček i další členové vlády se v uplynulých dnech dali několikrát slyšet, že nouzový stav se zřejmě bude znovu prodlužovat a může trvat až do Vánoc. Zdali bude platit stejný režim jako dosud, nebo se pravidla začnou rozvolňovat, ale v současné době nikdo neví. "Podle aktuální situace a vládních nařízení budeme řešit mimo jiné zahájení trhů, rozmístění stánků či jejich počet. Co se týká konkrétních bodů, řešíme případnou změnu kulturního programu. Pokud by trval zákaz zpěvu, zajistíme pro návštěvníky pouze reprodukovanou hudbu namísto živého koncertu kapely, pokud se budou opatření a zákazy dál týkat volnočasových aktivit, nebude například instalováno kluziště, které je jinak součástí vánočních trhů," vzkázali pořadatelé. Definitivní rozhodnutí o konání či zrušení trhů je tak zřejmě otázkou příštích dnů a týdnů.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

Radek Náhlý - Montáž sádrokartonu

Katalog firem » Řemeslníci » Rekonstrukce, zedníci, sádrokartony

Specializujeme se především na sádrokartonové konstrukce, půdní vestavby, sádrokartonové příčky, montáže sádrokartonových podhledů a suchou výstavbu. V rámci činnosti se kromě montá...