Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Březen v Tramtarii ve znamení lásky, smíchu i silných příběhů

Kultura

4.3.2020

roc

Březen se v Divadle Tramtarie ponese zejména v duchu nové inscenace Madisonské cesty. Tento nový přírůstek v repertoáru v režii uměleckého šéfa Vladislava Kracíka bude mít premiéru už 6. března a po Poslední noci s Claudií a Cílové rovince Nikiho Laudy se jedná již o třetí premiéru letošní sezony.

Příběh dvou sester, které po letech svede dohromady rodinná tragédie. Kromě starých křivd však vyplouvá na povrch i dávné tajemství... Slavný milostný román (a možná ještě slavnější filmová adaptace) Madisonské mosty inspiroval Vladislava Kracíka natolik, že mu dopsal pokračování. Madisonské cesty, příběh sester Michel a Carol, ale také tajného milostného vzplanutí, můžete v Tramtarii poprvé vidět už 9. a 10. března od 19 hodin.

Životní cesta plná překážek, vítězství, velké lásky a nekonečné touhy splnit si své sny. I takový byl život legendárního pilota Formule 1 Nikiho Laudy. Chlapec z prominentní rakouské rodiny, který si cestu na vrchol tvrdě vydřel a ani na pokraji smrti se nehodlal vzdát. Cílovou rovinku Nikiho Laudy, silný a dojemný příběh v režii Pavla Gejguše, hraje Divadlo Tramtarie 15. a 25. března vždy od 19 hodin.

Příběh Heatcliffa a Kateřiny, příběh o osudové lásce, která nemůže nikdy skončit. Temnou love story, adaptaci slavného románu Emily Brontëové, Na Větrné hůrce můžete vidět 24. března od 19 hodin.

Foto: Jan Procházka

Na humornou strunu brnkne divákům oblíbená komedie Poslední noc s Claudií, ve které září v hlavní trojroli Marek Zahradníček. Komedii o životě, životě po životě a třech Jaromírech, českých outsiderech, kteří omylem zachrání svět, hraje Divadlo Tramtarie 13., 23., 26. a 30. března od 19:00.

Příběh Heatcliffa a Kateřiny, příběh o osudové lásce, která nemůže nikdy skončit. Temnou love story, adaptaci slavného románu Emily Brontëové, Na Větrné hůrce můžete vidět 24. března od 19 hodin. V rámci Mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby PRIX BOHEMIA RADIO 2020 uvede Tramtarie divadelní zpracování rozhlasové hry marka Epsteina v režii Petra Mančala Boj o přežití: P.E.S.CH.O! Dystopický příběh z nepříliš vzdálené budoucnosti. Píše se rok 2055 a na Zemi došla voda. Boj o přežití začíná... Už 30. března od 19 hodin.