Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bourací práce vymazaly ze zemského povrchu nevyužívané objekty Fakultní nemocnice Olomouc

Zprávy z regionu

6.6.2019

Autor: red

Zhruba čtyři měsíce trvaly intenzivní práce na jedné z nejodlehlejších částí areálu Fakultní nemocnice Olomouc - pozemcích mezi ulicemi Prof. Fuky, Mošnerova a Hněvotínská na Tabulovém vrchu. Stavební firma zde od poloviny ledna do konce května prováděla terénní a demoliční práce, jejichž výsledkem je kultivovaná plocha, která v budoucnu poslouží dalšímu rozvoji největšího zdravotnického zařízení v kraji.

Foto: FN Olomouc

"Demolice všech bývalých vojenských objektů včetně následných zásypů a terénních úprav je již ukončena. V současné době zajišťujeme vymazání zbouraných budov z katastru nemovitostí a zároveň vedeme jednání s magistrátem města o možnosti a podmínkách zpřístupnění areálu veřejnosti," říká vedoucí Odboru investic FN Olomouc František Valíček. Bourací práce vymazaly ze zemského povrchu v katastru městské části Nová Ulice někdejší ubytovací budovu, dílnu, kotelnu s komínem, vrátnici, správu budov a skleník. Všechny tyto objekty byly již delší dobu nevyužívány a z některých se dochovaly pouze základové konstrukce. Nemocnice areál o rozloze necelé tři hektary získala na podzim 2017 od Úřadu práce ČR. "Jsem rád, že jsme přispěli ke kultivaci prostředí v našem městě a zároveň získali kvalitní prostor pro další rozvoj podle vznikajícího generelu," pochvaluje si ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík, podle nějž by v budoucnu mohlo na těchto pozemcích vyrůst třeba nové sídlo Kliniky zubního lékařství nebo ústavu pro navazující následnou péčí.

Vedle samotné demolice zchátralých budov došlo k zasypání výkopů a vyrovnání terénu. Ponechány byly pouze páteřní komunikace a vybrané zpevněné plochy. Oprav a doplnění se také dočkalo oplocení areálu, které je nyní opět kompletní. Práce realizovala firma MORKUS Morava s.r.o. za cenu 9,8 milionu korun bez DPH.