Reklama

Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bounty Rock Cafe hlásí nabušenou podzimní sezonu: přijede bubeník AC/DC i slavní Flower Kings

Kultura

6.9.2023

Jan Procházka

Bounty Rock Cafe otevírá novou koncertní sezonu. A bez nadsázky lze říci, že tak nabušený program, jaký je připraven na podzim, tu v historii klubu ještě nebyl. Přijede legendární bubeník Chris Slade, který hrál třeba s AC/DC a prošel těmi nejhvězdnějšími superskupinami. Přijede i kultovní švédská kapela The Flower Kings a německý kytarista Henrik Freischlader, který bývá označován jako evropský Joe Bonamassa. Na podiu se představí i legendární Laco Déczi. Z domácích to bude třeba skupina Laura a její tygři.

Bounty Rock Cafe

Kompletní program a možnost koupit vstupenky najdete na webu klubu.

“Musím hrdě říct, že takovou sezonu jsme tu ještě neměli,” říká Dušan Neumann, provozovatel a dramaturg Bounty Rock Cafe v jedné osobě. Dodává, že velmi zastoupený bude na podzim žánr progresivního rocku. “Začínáme hned 15. září Jackem Moorem, který kráčí ve stopách svého otce Garyho. Společně se svou kapelou jeho hudbě vzdají hold,” prozrazuje Neumann. Už podruhé také do Bounty přijede 24. září argentinská kapela Demian Band. “To je blues rock s velikým přesahem, řekl bych až skoro do Nirvany,” přibližuje Neumann.

Do Bounty Rock Cafe dorazí 26. září i putovní festival Blues Caravan. “Ten pořádá německé mezinárodní vydavatelství Ruf Records. Vždycky vyšle do světa tři zpívající kytaristy s jednou kapelou. Každý má svůj set a na konci vystoupí dohromady. Letos je to už osmnáctý ročník,” nastiňuje Dušan Neumann a prozrazuje, že se fanoušci mohou těšit na mladou texaskou bluesrockerku Ally Venable, původem z Chicaga, v Berlíně žijícího Willa Jacobse a Ashleye Sherlocka z Manchesteru ve Velké Británii. “Ally byla loni na Blues Alive v Šumperku a publikum si z ní sedlo na zadek. Takže se moc těším, co předvede u nás,” usmívá se Neumann.

Největším jménem nejen sezony, ale celé historie klubu, bude Chris Slade. Bubeník, který hrál snad ve všech největších superskupinách po boku Jimmyho Page, Paula Rogerse, ale vystupoval i s Davidem Gilmourem, Tomem Jonesem, byl členem Uriah Heep i AC/DC, s nimiž  nahrál i album The Razors Edge. “Před více než deseti lety si postavil vlastní kapelu, se kterou jezdí po světě. Tvrdí, že tihle muzikanti jsou stejně dobří jako kdokoliv ze slavných jmen, s nimiž kdy hrál,” upozorňuje Neumann. Třešničkou na dortu prý bude bicí souprava, kterou si Chris Slade 30. září do olomouckého klubu přiveze. “Je to ta samá, kterou používal během vystupování s AC/DC,” prozradil Neumann.

Na své si přijdou i milovníci Boba Dylana. 7. října přijede do Olomouce Winston Watson, bubeník, který s Dylanem vstupoval v devadesátých letech. “Přijal pozvání renomovaného zpěváka a varhaníka Jana Holečka, aby společně odehráli v České republice a na Slovensku několik exkluzivních koncertů věnovaných tvorbě a písním Boba Dylana. K sobě si přizvali jedny z nejlepších muzikantů daného žánru a sice Vladimíra „Gumu“ Kulhánka na basu, Karola Komendu a Jirku Rambouska na kytary a Vladimíra „Boryše“ Seckého na saxofon,” doplnil Dušan Neumann.

Do Olomouce přijede 10. října i kultovní švédská kapela The Flower Kings. “Když jsem uveřejnil program, volali mi lidé až z Polska, jestli je to pravda, že tomu nemohou uvěřit a že určitě přijedou,” podotkl Dušan Neumann. Kapela je od svého vzniku v roce 1994 vedená kytaristou, zpěvákem, skladatelem, astronautem, šéfkuchařem a veteránskou ikonou Roine Stoltem. “Věnují se tomu, co mají nejraději, a to jedné odnoži prog rocku, nazývané symfonický rock, do nejž zahrnuli klasickou hudbu, filmové zvukové stopy a jazzové, etno, bluesové vlivy a jako odezvu 70. let i metalové prvky ve všech jejich studiových albech až do jejich pauzy v činnosti,” popsal Neumann.

Velkým hudebním zážitkem bude 24. října i koncert německého blues-rockového kytaristy Henrika Freischladera. “Bývá právem přirovnáván k Joe Bonamassovi. Určitě je jedním z nejlepších kytaristů v Evropě,” míní Dušan Neumann.

Po letech se 3. prosince do Bounty Rock Cafe vrátí i uskupení špičkových hudebníků O.R.k, které tvoří i bývalí členové King Crimson a Porcupine Tree. A s novým programem dorazí do Bounty 6. prosince dobře známý skotský zpěvák Doogie White, bývalý frontman slavných Rainbow. “Spolu s ním přijede Rowan Robertson. Připravili nový koncept, tak se těšíme, bude to určitě skvělé,” vyzdvihuje Neumann.

8. prosince dorazí i kytarista a zpěvák Ben Poole, nový příslib britské bluesové školy, údajně jeden z nejlepších, jaký se v Evropě v posledních letech objevil. “Ben je prostě démon. To se nedá popsat jinak,” směje se Neumann.

Z českých interpretů nebudou chybět Folk Team, Moonpark, Laura a její tygři nebo Luboš Pospíšil. Přijede i Laco Déczi a znít budou i revivaly Pražského výběru, Kiss či AC/DC.