Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Běžci do vrchu poměří své síly v Jeseníkách letos již podesáté, v cíli je čeká orosená odměna

Zprávy z regionu

29.7.2020

Autor: roc

Amatérští i profesionální běžci vyrazí v sobotu na trať závodu s převýšením přes osm set metrů. V Bělé pod Pradědem, kde odstartuje již desátý ročník prestižního vrchařského závodu Holba běh na Šerák. Závod je zároveň součástí Mistrovství ČR v běhu do vrchu, takže zde o běžecké špičky nebude nouze.

Foto: archiv Holba

Jak se zapojit?

Zájemci se mohou registrovat buď prostřednictvím webových stránek, nebo v místě závodu. Startovné pro veřejnost je 200–250 Kč a pro děti je zdarma. Prezentace pro obě skupiny začíná v 9 hodin a start je naplánován na 12. hodinu. Vedle zábavy a zdravého pohybu na čerstvém vzduchu jsou ve hře i hodnotné věcné a finanční ceny v hodnotě až 40 tisíc korun.

Bližší informace naleznete na: 

Na své si přijdou profesionálové i běžci pro radost

Holba běh na Šerák připravil pro muže a ženy trať o délce 9,5 kilometru, na níž budou muset zdolat převýšení 820 metrů. Trasa povede 4,5 kilometru po asfaltových cestách a 5 kilometrů po lesních cestách. Závodníci vyrazí na trasu z Bělé pod Pradědem a do cíle dorazí kousek pod vrcholem hory Šerák poblíž Chaty Jiřího na Šeráku, kde si účastníci mohou rovnou dopřát orosenou odměnu od hrdého partnera závodu Pivovaru Holba.

Běh na Šerák MČR v kategorii juniorů a juniorek se poběží v kratším úseku 6 kilometrů (první kilometr po asfaltu a 5 kilometrů po lesních cestách). Na mladší závodníky čeká převýšení „pouze“ 660 metrů.

I přes svůj poměrně náročný profil a převýšení Holba běh na Šerák není jen pro profesionální sportovce, zkusit svou zdatnost a vytrvalost může prakticky každý. Na amatérské běžecké nadšence čekají stejné trasy po jesenických kopcích – Holba běh na Šerák o délce 9,5 kilometru či 6 kilometrů dlouhý Jesenický kondiční běh. Nezapomnělo se ani na nejmenší sportovce, kteří si mohou zaběhat v dětském závodu v prostorách startu v Bělé pod Pradědem na vzdálenostech 150 až 900 metrů.

Pivovar Holba je také oficiálním partnerem Českého florbalu a hlavním partnerem české florbalové reprezentace a podporuje i mnohé další oblasti sportu. Posledním sportovním úspěchem, na kterém se Pivovar Holba jakožto partner podílel, byl český rekord nejrychleji zdolaných 1 000 mil chůzí (cca 1 609 km), kterého ve svých 65 letech dosáhl Jaroslav Prückner z Bradlce. Rekord padl v rámci únorového mezinárodního závodu 15th Festival Athens Ultramarathon v řeckých Athénách, který český závodník absolvoval za 24 dnů, 2 hodiny a 30 minut, denně tak ušel v průměru 66,77 kilometrů.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941