Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beth Hartová zahraje poprvé v Česku. Získal ji nový olomoucký festival

Kultura

29.3.2012

Autor: roc

V současné době jedna z nejlepších amerických rockových zpěvaček Beth Hartová vystoupí poprvé v České republice. Umělkyně, která nedávno sklidila obrovský ohlas za společné album s bluesovým velikánem Joe Bonamassou, zahraje se svou kapelou na novém dvoudenním rockovém festivalu Bounty Rock Cafe Open Air, který se uskuteční 15. a 16. června v olomoucké Korunní pevnůstce.

Kromě Beth Hartové festival nabídne rovněž vystoupení slovutného britského klávesisty a skladatele Kena Hensleyho, jehož jméno je spojené se zlatou érou hardrockové legendy Uriah Heep, se kterou v sedmdesátých letech napsal největší hity jako July Morning či Lady in Black. Zahraniční jména Bounty Rock Cafe Open Air doplní melodicko-hardrocková formace Human Zoo z Německa, která v Česku zahraje poprvé a rovněž pouze v Olomouci. Domácí scénu budou reprezentovat přední rockeři jako například Kamil Střihavka se skupinou Leaders či Michal Pavlíček s kapelou a další.
"Už od začátku jsem si dal za cíl přitáhnout na Hanou kvalitní světová jména a doplnit je českými rockovými hvězdami. O tom, že na prvním ročníku by měl hrát Ken Hensley, jsem měl jasno od začátku. Beth Hartová je ale splněný sen, se kterým mi pomohl známý promotér z Polska," říká šéf festivalu Dušan Neumann. "Jsem rád, že se mi ji podařilo na festival ulovit. Za pár let už bude cenově absolutně nedostupná. Její kariéra jde totiž strmě nahoru," dodal Neumann.
Vystoupení Beth Hartové bude podle něj prvním a zároveň jediným v České republice. V Olomouci se zastaví na cestě z koncertů v Polsku a pokračovat bude do Francie, Anglie a Dánska. "Beth Hartová občas v Evropě vystupuje v duu pouze s kytaristou. Tentokrát ji na podiu doprovodí rockeři Jon Nichols, Tom Lilly a Todd Wolf. Určitě uslyšíme i excelentní cover verzi zeppelínovské Whole Lotta Love, kterou Beth zazpívala spolu s kytaristou Slashem na benefičním koncertu George Lopez Help Haiti," slibuje pořadatel.
Někdejší frontman Uriah Heep Ken Hensley, který v tomto roce slaví padesát let na pódiu, do Olomouce přijede zahrát s norským bandem Live Fire jak největší hity Uriah Heep, tak materiál z posledních alb Faster a Blood on the Highway.
Lístky na nový dvoudenní festival, který se odehraje v Korunní pevnůstce, jsou už podle organizátorů v prodeji. "Korunní pevnůstka je pro festival ideálním místem a navíc je přímo v centru. Hlavní hvězdy začnou hrát kolem půl deváté a chceme jim dát dostatečně velký prostor," uzavírá Dušan Neumann.
Více informací získají zájemci na stránkách www.brcopenair.cz.

Program festivalu

Pátek 15. června
Again (CZ), René Lacko & Down Town Band (SK), Michal Pavlíček Trio (CZ), Beth Hartová (USA)

Sobota 16. června
Pražský výběr Tribute (CZ), Venefica (CZ), Black Tiger (CZ), Human Zoo (GER), Kamil Střihavka & Leaders (CZ), Ken Hensley (ex. Uriah Heep) & Live Fire (UK), Nightwish Revival (CZ)

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941