Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Best of Realty 2021: Envelopa Office center získala 2. místo v prestižní soutěži označované za české "realitní Oskary"

Zprávy z regionu

10.11.2021

Autor: red

Na slavnostním večeru v pražském Foru Karlín byla v úterý 9.  listopadu 2021 předána ocenění nejlepším projektům českého realitního trhu za rok 2021. V kategorii "nová administrativní centra" získala 2. místo kancelářská budova Envelopa Office Center, nedávno dokončená a otevřená v Olomouci developerskou skupinou Redstone.

O vítězích 23. ročníku soutěže "Nejlepší z realit – Best of Realty", která se v tuzemsku považuje za nejprestižnější a bývá označována také jako české "realitní Oskary", rozhodovala desetičlenná odborná porota v čele s Tomášem Drtinou z agentury Incomind. Členy jury byli zástupci Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, České rady pro šetrné budovy, bankéřů, realitních makléřů a poradenských společností. O nominaci se ucházely stavby dokončené na území ČR po 1. lednu 2020 v šesti základních kategoriích: Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály.

V kategorii nová administrativní centra obsadil druhé místo za vítězným pražským projektem Bořislavka Centrum projekt Envelopa Office Center developerské skupiny Redstone. Budova vznikla podle projektu architekta Václava Hlaváčka ze Studia Acht. Její dominantou je jedno z největších atrií na Moravě. Reprezentativní charakter prosklenému atriu dodává dlažba provedená v kameni Patagonia a osvětlení od předního světového designerského studia Lasvit. V prostoru atria nabízí své gastronomické služby Bistro Paulus slavného michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse.

"Technologicky pokročilá budova je řízena BMS systémem, vytápěna a chlazena indukčními trámy. Fasáda objektu zahrnuje otevíratelné části. Ke komfortu patří třípatrové podzemní parkoviště se systémem vjezdu na SPZ vozidla, samozřejmostí je podpora prostředků udržitelné mobility (elektromobilita, kola a koloběžky). Vnitřní prostředí ovládá kartový systém vstupů, provozní samozřejmostí je komplexní servis pro nájemce, k němuž patří 24hodinová recepce, ostraha a údržba, úklidová služba společných prostor. Enviromentální vyspělost projektu dokládá, že budova získala jako první na střední Moravě precertifikaci LEED Gold," vyjmenovává přednosti budovy tiskový mluvčí skupiny Redstone Petr Hlávka. Budova byla dokončena v září letošního roku, dvě třetiny prostor již dnes znají své budoucí nájemce.

"Naším cílem bylo přinést do Olomouce kancelářské prostory nejvyššího standardu. Ty jsou vyhledávány dynamickými firmami, které kladou vysoké nároky na kvalitu a technologickou vyspělost pracovního prostředí a ekologické přístupy, jsou zdrojem inovací a motorem hospodářského rozvoje regionu. Stejně jako u ostatních projektů jsme i v tomto případě kladli velký důraz na kvalitu architektonického návrhu a vysoký standard provedení. Jsem rád, že odborná porota naši práci ocenila, je to pro nás motivací držet vysokou laťku i u budoucích projektů. Umístění navíc dokládá, že v Olomouci vznikají záměry, které snesou srovnání s tím nejlepším z domova i ze zahraničí, což nás jako olomoucké patrioty těší," komentuje úspěch projektu Richard Morávek, majitel skupiny Redstone.