Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beerfest odtajnil program: přijedou Buty, Ledecký, Mládek i No Name

Zprávy z regionu

21.3.2019

Jan Procházka

Už za dva měsíce vypukne v Olomouci tradiční svátek piva. Beerfest i letos představí několik desítek pivovarů z tuzemska i zahraničí a také pestrý hudební program, který v těchto dnech po dlouhém čekání pořadatelé odtajnili. Těšit se můžete třeba na Buty, Ivana Mládka, zpěvačky Lenny a Barboru Polákovou či festivalovou stálici, slovenské No Name. Na Korunní pevnůstce se festival odehraje od 23. do 25. května. A my budeme opět u toho.

Vstupenky na jednotlivé dny v ceně 180 korun jsou již v předprodeji v síti GoOut.

Beerfest, s číslovkou osmnáct, konečně odtajnil letošní program. A je na co se těšit. "Jako každý rok jsme nachystali zajímavé hudební hvězdy z Česka i blízké ciziny. Snažíme se, aby byl program pestrý, a kromě kapel, které už jsme na festivalu měli, zveme i nováčky. Je ale pravdou, že hledat někoho, kdo u nás za těch osmnáct let ještě nehrál, je čím dál obtížnější," usmívá se hlavní pořadatel Pavel Spálený. Letos na Beerfestu najdete jména jako Iné kafe, Sto zvířat, Vypsaná fiXa či Prague Conspiracy. "Jsme rádi, že po loňské pauze se k nám vrací No Name. Ti prostě už k Beerfestu patří," vypíchl festivalovou stálici ze Slovenska Pavel Spálený. Vůbec poprvé tu naopak zahraje Ivan Mládek se svým Banjo Bandem, zpěvačky Lenny a Barbora Poláková, představí se i mladá formace Doctor Victor, kterou si vybrali pro svůj pražský koncert legendární AC/DC. Na pódiu se představí i Honza Křížek či skupina Kapitán Demo. "A jako třešnička na dortu Janek Ledecký," prozrazuje Spálený.

Prague Conspiracy

Vypsaná fiXa

Lenny

Buty

Foto: Jan Procházka

Beerfest se pyšní i velkou nabídkou zajímavých pivovarů. Těch se letos představí na čtyři desítky. "Přijedou nejen velké koncerny jako Pilsner Urquell nebo Budvar, ale také mnoho minipivovarů a restauračních pivovárků. Třeba pivovary Rampušák, Morava, Raven, Černý Orel, Kroměříž, Hasič, Nachmelená opice či slovenský pivovar Vršky," vyjmenoval Spálený.

Olomouc.cz je jako každý rok generálním partnerem festivalu. Přinášíme vám horké novinky jako první. Chystáme pro vás i zajímavé akce spojené s festivalem. Sledujte náš speciál Olomouc.cz/Beerfest.