Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

BK REDSTONE složil Válečníky v prodloužení

Sport

26.11.2022

Na druhé vítězství v sezoně dosáhli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko. V rámci 10. kola Kooperativa NBL porazili Válečníky z Děčína 91:85 po prodloužení v dramatickém a bojovném utkání, v němž rozhodčí odpískali dvaasedmdesát osobních chyb a hráči házeli devadesát trestných hodů.

Skóre otevřel čtyřbodovou akcí Tkadlec a domácí se v následujících minutách dlouho drželi ve vedení. Největší podíl na tom měl právě autor první úspěšné střely a po jeho dalších přesných trefách vedlo Olomoucko v 7. minutě 14:9. Od tohoto okamžiku ale převzali iniciativu hosté a po sérii devíti bodů v řadě otočili skóre. Až pak se domácí probudili, přesto po deseti minutách prohrávali 16:20.

Na začátku druhé části střetnutí domácí dvakrát dokázali srovnat krok, většinou ale dotahovali minimální náskok soupeře. Platilo to až do 17. minuty, v níž Williams po trestných hodech zařídil obrat na 33:31 a poslal Olomoucko po deseti minutách do vedení. Soupeři se pak několikrát vystřídali ve vedení, do kabiny odcházeli spokojenější hosté, kteří vedli 38:37.

Návrat z kabiny zvládli lépe Válečníci a odskočili do šestibodového vedení, basketbalisté BK REDSTONE dokázali odpovědět a ve 28. minutě Halada vyrovnával na 50:50. Závěr čtvrtiny zastihl Olomoucko v dobré pohodě, a tomu odpovídalo skóre 60:53 pro třiceti odehraných minutách.

Ve 31. minutě Olomoucko natáhlo své vedení až na 63:55, během následujících devadesáti sekund ovšem Děčín stáhl ztrátu na rozdíl tří bodů. Domácí se drželi ve vedení až do 36. minuty, v níž na 70:70 vyrovnal Walton a remízou 80:80 skončila také řádná hrací doba. V nastavení sice domácí udělali několik chyb v útoku, byli ale přesto úspěšnější při zakončení po bodech z podkošového prostoru Válečníky udolali.

 

„Pro nás to byl neuvěřitelně těžký zápas. Máme za sebou náročný program. V týdnu jsme v Alpe Adria Cupu hráli v Lublani také prodloužení, hodně jsme cestovali. Ale hráči to přesto zvládli. Velký zápas odehrál Filip Halada, byl to možná jeho nejlepší výkon v sezoně. Své ale odvedli prakticky všichni. V obraně, na doskoku. Šli jsme za výhrou a v nastavení jsme byli o kousek lepší,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko. (red)

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip