Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 10.5 °C

BK REDSTONE prohrál s Nymburkem počtvrté, sezona končí

Sport

23.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko si sezonu nedokázali prodloužit. I v posledním čtvrtfinálovém duelu proti Nymburku předvedli v okleštěné sestavě sympatický výkon, stačilo to ale pouze na porážku 72:107. Sérii prohráli 0:4 na zápasy a v Kooperativa NBL obsadili konečnou osmou příčku.

V prvních třech minutách pálili hosté výhradně z dálky a po čtyřech minutách Olomoucko prohrávalo 5:12 po čtyřech inkasovaných trojkách. Soupeři nic nedarovali, i tak ale už v 6. minutě poprvé prohrávali dvouciferným rozdílem – 10:20. Nymburk své vedení postupně navyšoval, na přijatelný stav 19:31 snižoval střelou současně se sirénou McBrayer.

Hráči polabského výběru i v další části úvodního poločasu ukazovali, že chtějí celou sérii ukončit v nejkratším možném termínu a rychle odskočil na rozdíl sedmnácti bodů. Domácí se dokázali zvednout, snížili na 29:42, pak ale třikrát v řadě přišli vlastní vinou o míč a možnost duel více zdramatizovat. Únava z náročné sezony si vybírala svoji daň a tomu odpovídal poločasový výsledek 37:54.

Po třetí čtvrtiny nastoupili Hanáci s cílem obstarat důstojnou rozlučku s vlastními fanoušky, které potěšila několika pěknými koši. Ani příliš nevadilo, že jejich deficit postupně narůstal a deset minut před koncem se zastavil na čtyřiatřiceti bodech.

Střetnutí se dohrávalo v uvolněné atmosféře a stovka padla ve 36. minutě po koši Nováka – 62:100. Na palubovku se postupně dostali téměř všichni hráči obou soupisek a v poslední minutě dohrávali za potlesku fanoušků, kteří se pro tuto sezonu rozloučili s Čajkarénou.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ORO zlatnictví - Ingrid Mrkvová

Katalog firem » Obchod » Zlatnictví, stříbrnictví, chirurgická ocel, bižuterie

Nabízíme zlaté dukáty a stříbrné tolary k narození dítěte

Dárkové poukazy v hodnotě 500,-1000,-2000,-5000,-Kč

Opravy zlatých a stříbrných šperků.

Prodej zlatých šperků , stříbrných šperků,

český granát, diamanty.

Zakázková výroba.

Výroba loveckých šperků

Výkup zlata a stříbra

ORO zlatnictví
Pekařská 9, Olomouc