Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 13.2 °C

BK REDSTONE nestačil v Edenu na Slavii

Sport

27.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Pouze průměrný výkon předvedli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko na půdě pražské Slavie v 10. kole nadstavbové části Kooperativa NBL. Vedlo to k porážce 82:85, díky níž Hanáci přišli o možnost získat větší náskok ve skupině A2 a přiblížit se k postupu do předkola play – off.

Hosté vyprodukovali za půl minuty dvě ztráty, a také díky tomu na začátku 6. minuty prohrávali o sedm bodů. Pomohlo prostřídání sestavy, po němž Hanáci rychle otočili výsledek. Na 12:12 vyrovnával tvrdým nájezdem pod koš McBrayer a stejný hráč vzápětí po faulu při střele za tři body poslal svůj tým do vedení. Na konci desetiminutovky už BK REDSTONE vedl 18:14, když hráči, až na Thompsona, uhlídali hlavní střelce soupeře.

Povedeným nástupem do druhé periody Olomoucko získalo šestibodové vedení, povolilo ale v obraně a nechalo rozstřílet Agravanise a Varnera a právě tato dvojice se postarala o další výsledkový obrat. Když se k nim v závěru poločasu přidal Pumprla, prohrávali hosté po dvaceti minutách o pět bodů – 34:39.

Pražanům se střelecky povedl také start do třetí čtvrtiny a prokousali se až k vedení 47:39. Současně však hodně faulovali. Po třech minutách měli na svém kontě pět osobních chyb a díky následným Olomoucko stáhlo své manko ve 26. minutě na dva body. V závěru desetiminutovky ale inkasovalo čtyři body v řadě a do poslední periody vstupovalo za nepříznivého stavu 56:61.

Po dalších dvou minutách už domácí vedli o osm bodů a Hanáci potřebovali zabrat. Dvě a půl minuty před koncem snížili na 78:80, pak ovšem zaúřadoval Jelínek a Pumprla, kteří přidali pět bodů na stranu Slavie. Do konce utkání v tomto okamžiku chybělo necelých osmdesát vteřin a to bylo na obrat málo.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

OMEGA centrum sportu a zdraví

Katalog firem » Sport » Sportovní zařízení, centra

Sportovní komplex slouží všem, kteří hledají komplexní služby s nadstandardní úrovní kvality. Tenis, squash, badminton, fitness - vybavení Technogym, aerobik, H.E.A.T. program, Power Plate, Mi...