Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

BK REDSTONE na Opavu ve Slezsku nestačil

Sport

18.1.2023

Autor: Petr Pelíšek

Na palubovce Opavy se basketbalistům BK REDSTONE Olomoucko nedařilo. V utkání 19. kola Kooperativa NBL prohráli 73:105. Klíčová byla třetí desetiminutovka, kterou Hanáci prohráli o osmnáct bodů a ztratili šanci bojovat o úspěch.

První okamžiky střetnutí patřily Slezanům, kteří proměnili první dvě střely a za stavu 5:0 získali potřebný klid. Po čtyřech minutách sice Olomoucko dokázalo snížit na 6:7, Opava ale kontrovala sedmi body v řadě. Domácí byli v útoku produktivní a vypracovali si dvouciferné vedení, v poslední minutě ještě přitlačili. Po pěti bodech Kouřila v řadě odskočili na 29:17 a naznačili velký hlad po úspěchu.

Ve druhé části byli hosté dlouho naprosto vyrovnaným soupeřem. Několikrát měli možnost snížit svoji ztrátu pod deset bodů, volili však těžké střely, nebo je zastavila nepřesná přihrávka. Na konci 17. minuty toho domácí využili a odskočili na 50:33 po sérii šesti bodů. BK REDSTONE sice vzápětí snížil na rozdíl třinácti bodů, v poslední minutě ale dostal pět bodů, na které odpověděl pouze Moten a díky tomu prohrával v poločase 41:57.

Hned po obrátce trefil domácí Slavík trojku, žádnou přestřelku však nezahájil. Při zakončení se trápili především hosté. Za pět minut dali jen pět bodů, čemuž odpovídala ztráta průběžná jednadvaceti bodů (46:67). Do konce čtvrtiny navíc hráči Olomoucka přidali pouze tři body. Opava tak po třiceti minutách vedla 83:49 a v předstihu rozhodla o svém vítězství.

V poslední periodě se sice parádně rozstřílel Vučičevič, který za deset minut zaznamenal sedmnáct bodů a trefil pět trojek, ani to na korigování vysoké ztráty basketbalistům BK REDSTONE nestačilo.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Hostinec hřiště Slavonín

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pivnice

Hospoda se nachází na fotbalovém hřišti FK Slavonín. Kapacita hospody je 60 míst, vhodné pro soukromé večírky a narozeniny s možností občerstvení. Čepujeme Gambrinus 10 ° nepasterizovan...