Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 10.4 °C

BK REDSTONE byl kousek od finále

Sport

12.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Extrémně dramatické utkání odehráli basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko v semifinále Alpe Adria Cupu proti polské Dabrowe Gornici. Se silným polským celkem dokázali stáhnout dvoucifernou ztrátu a naprosto vyrovnanou partii prohráli 94:101 až po prodloužení.

Dabrowa Gornica měla lepší začátek a na prvních pět bodů během dvou minut dokázala navázat v další části první čtvrtiny. Na konci 6. minuty Olomoucko prohrávalo dokonce 9:19, dokázalo se ale zlepšit v zakončení na snížilo na 21:25 po závěrečné trojce Žáka.

Druhá část kopírovala tu úvodní. Polský celek získal náskok osmi bodů, tým BK REDSTONE reagoval zvýšenou aktivitou v obraně a začal manko stahovat. Tři minuty před pauzou dokonce McBrayer vyrovnal na 36:36, do kabiny přesto odcházeli s mírným náskokem 43:40 hráči soupeře.

K nerozhodnému výsledku se Hanáci několikrát probili i ve třetí desetiminutovce. Od stavu 49:49 však Dabrova Gornica zaznamenala jedenáct bodů v řadě a její nápor zastavil na chvíli až tříbodovou akcí Townsend. Přesto bylo Olomoucko před poslední čtvrtinou za stavu 58:67 v horší pozici, než soupeř.

Český celek v závěrečné části ukázal, že se nehodlá s porážkou smířit a velkými střelami Baileyho dvě a půl minuty před koncem vyrovnal na 78:78 po dvou trojkách v řadě. Vzápětí poslal McBrayer svůj tým poprvé v zápase do vedení.

Na začátku poslední minuty už zase o tři body vedl soupeř, Bailey ale košem s faulem devatenáct sekund před koncem srovnal na 87:87 a rozhodoval poslední útok. Cabill se svým pokusem neuspěl a šlo se do prodloužení. V nastavení hráči Olomoucka v rozhodujících okamžicích neproměnili tři nájezdy v řadě, dvakrát je zastavil blokem Carvacho a stejný hráči pak půl minuty před koncem zařídil rozhodující náskok tří bodů, po kterém už museli hráči BK REDSTONE faulovat a čekat, jestli soupeř neselže. To se nestalo.

„K postupu chyběl kousek. V nastavení se nám některé šance nepodařilo proměnit, výsledek mohl být opačný. Ale hráči si zaslouží uznání, odehráli dobrý zápas. Po několika zbytečně inkasovaných koších se dokázali do utkání vrátit a vybojovali si prodloužení. Ukázali, že se můžou měřit se silnými soupeři, stačilo málo a mohli hrát finále,“ řekl trenér Andy Hipsher, BK REDSTONE Olomoucko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

AutoCentrum Olomouc s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Autosalony

Prodej nových vozů Volkswagen, SEAT, CUPRA, Volkswagen Užitkové vozy, DasWeltAuto ojeté vozy Servis Volkswagen, SEAT, ŠKODA, CUPRA, Volkswagen Užitkové vozy, WeltAuto ojeté vozy