Reklama

Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav, venku je 20.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Anonym hrozil bombou a zastavil na dvě hodiny provoz na olomouckém nádraží

Krimi

10.1.2011

Autor: Jan Procházka

Desítky vlaků dnes krátce po poledni nabraly zpoždění kvůli anonymovi, který nahlásil bombu v prostoru olomouckého nádraží. Do akce bylo nasazeno několik desítek policistů včetně speciálních jednotek. Nádraží bylo uzavřeno zhruba dvě hodiny, cestující se ale dostali na nástupiště k některým vlakům přes nový podchod. Žádnou výbušninu policisté neobjevili. Škody způsobené zpožděním zatím nebyly vyčísleny.

Na tísňovou linku zavolal neznámý muž minutu před třináctou hodinou. "Telefonát byl uskutečněn z veřejného automatu. Muž ohlásil, že na hlavním nádraží se nachází bomba," sdělila policejní mluvčí Marie Štrbáková. Na místo ihned vyjely zásahové jednotky, prostor nádraží byl evakuován. Pozastaven byl i příjezd vlaků.

Policisté nikoho nevpustili do vestibulu ani na nástupiště. "Po prohledání třetího a čtvrtého nástupiště bylo cestujícím umožněno projít na ně novým podchodem. Veškeré jízdenky si mohli zakoupit přímo ve vlaku, přirážka jim byla odpuštěna," sdělila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Cestující byli zmatení, přestože pracovníci drah se přímo před nádražím snažili organizovat odchod k vlakům. "Vůbec nevíme co se děje, víte to někdo?" rozčilovala se starší paní. "Stanice je uzavřená, musíte podchodem," směřoval ji pracovník s vysílačkou. Vlaky nabraly asi dvacetiminutová zpoždění. "Je to hloupé, ale dvacet minut ještě nic není. S tím se musí počítat," svěřila se studentka Martina, která čekala na vlak do Prahy. "Měli by toho šprýmaře zavřít, ve vězení by ho přešli fórky," zlobila se důchodkyně, která cestovala do Pardubic, kde jí navazoval další spoj. "Teď ten autobus určitě nestihnu. A to všechno kvůli nějakému hloupému vtipu," postěžovala si důchodkyně.

Policejní pyrotechnici ani psovodi v prostorách nádraží žádný podezřelý předmět nenašli. "Provoz byl proto krátce před patnáctou hodinou obnoven. Případ řešíme jako šíření poplašné zprávy, pachateli hrozí až tři roky vězení," řekl mluvčí krajské policie Michal Pižurin.

České dráhy zatím nevyčíslily škody, které jim dvouhodinová odstávka nádraží způsobila, budou však značné "Netroufnu si to odhadovat, je to zatím předčasné. Jen částka, kterou tratíme za čtyřicetikorunovou přirážku u všech cestujících, odbavených ve vlaku, bude asi vysoká. Celkovou výši škod ale teprve vyčíslujeme," prozradila Kateřina Šubová a připustila, že dráhy by mohly úhradu škody chtít po pachateli.

Jan Procházka

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941