Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Anglicky za 3 měsíce: unikátní způsob výuky, který zaujal celé Česko

Advertorial

7.4.2022

Autor: Advertorial

Anglicky za 3 měsíce. Unikátní metoda, která zcela mění přístup k výuce cizích jazyků. To, co klasické školy učí roky, jazyková firma Langino zvládne za 3 měsíce. Za jejím příběhem stojí jazykový polyglot, ekonom a bývalý právník. Svůj talár ale pověsil na hřebík. Dnes Ing. a Mgr. Filip Slunský učí cizí jazyky za 3 měsíce a učí i další lektory, jak mají učit. Pojďme odhalit příběh člověka, který ovládá několik světových jazyků a dnes se učí i hebrejštinu. Je tedy jasné, že pod značkou Langino brzy uvidíme další jazyky, které Filip a jeho tým lektorů zvládnou naučit za 3 měsíce.

Když se v Olomouci v roce 2019 objevily první zmínky o kurzech Anglicky za 3 měsíce, znělo to jako další zázračná metoda. Lidé měli oprávněný pocit, že se jedná o lákadlo, které může fungovat jen částečně. Ve skutečnosti jde o propracovanou metodu, kterou Filip a jeho tým lektorů připravovali několik let.

"Jako lektoři jsme sledovali, co funguje a kde jsou naopak slabá místa v klasické výuce. Tak například, lidé mají pocit, že se nejvíc věcí naučí od rodilého mluvčího. Možná už jste slyšeli: důležité je hodně mluvit, když tomu teď nerozumíš, časem tomu začneš aspoň trochu rozumět. V praxi vidíme, že to tak ale nefunguje. Představte si, že by vás v dětství někdo hodil do bazénu a řekl vám: "teď plavej!" Šance, že se něco takto okamžitě naučíte, je mizivá. Podobná škola plavání by nejspíš skončila utonutím. Nevýhodou rodilého mluvčího je, že vám nedokáže vysvětlit podstatné souvislosti a rozdíly mezi cizím jazykem a češtinou. Naopak lektor ano. Pomůže vám angličtinu nebo jiný cizí jazyk pochopit a tím se rychle naučit," vysvětluje Filip Slunský, tvůrce metody Anglicky za 3 měsíce.

Následně přichází s příkladem, na kterém se dají složité věci vysvětlit zcela jednoduše: "Třeba kam máte v anglické větě správně umístit slova "never, always nebo already". Víte to? Lidé v tom dělají chybu i mnoho let poté, co projdou klasickou výukou. V ní se učí například složité vysvětlení, že v přítomném a minulém čase prostém se dávají tyto slova před významové sloveso, v ostatních časech se dávají za pomocné sloveso a pokud je ve větě modální sloveso, dávají se vždy za modální. Zní vám to jako španělská vesnice? Takhle se to skutečně běžně učí. Ale ne v Angličtině za 3 měsíce," konstatuje Filip Slunský a dodává: "Pojďme si to tedy vysvětlit snadno a logicky, ať používání slov never, always a already navždy pochopíte. Naše studenty učíme, že tato slova, patří na tzv. not-pozici. Tedy tam, kde byste v běžné anglické větě použili zápor "not". Slovo never tedy můžete použít pro větu "He is not right." takto: "He is never right." U věty "I don't know it" lze doplnit anglické "už", tedy "already", na "I already know it". A "I will not love her" bude s anglickým překladem slova vždycky "I will always love her." A stačilo vám říct toto: používejte slova already never a always na "not-pozici" a vaše věta bude gramaticky zcela správně."

Takto jednoduše se dá vysvětlit celá anglická gramatika a nejen ta anglická. Aby se mohla veřejnost s metodou seznámit, začal Filip Slunský organizovat ukázkové workshopy, na kterých si lidé mohli na vlastní kůži zažít, co se dá za jednu hodinu naučit. Tyto živé workshopy dříve hostil Vault 42, známé coworkingové centrum v Olomouci. Dnes firma Langino, pod kterou Angličtina za 3 měsíce spadá, dělá ukázkové webináře online. "Díky online verzi se nám daří dostat tuto unikátní metodu k více lidem po celé republice. Nemusíme se omezovat pouze na Olomouc," vysvětluje Filip Slunský, který zároveň upozorňuje, že webináře jsou online, ale vždy naživo a s lektorem.

A co všechno se dá během jednoho webináře naučit? "Pokud vám lektor vše jednoduše a správně vysvětlí, není složité jazyk rychle pochopit. Díky tomu za jednu hodinu ukázkového webináře zvládneme probrat spoustu věcí. Například jak správně použít základní anglické časy a už se v nich nikdy nesplést. Vysvětlíme, proč se píše "on the bus" ale "in the car". Zbouráme staré mýty o používání "will" a "going to" v budoucích časech. A dokonce nám zbyde i prostor na časovou souslednost, která se běžně na veřejných i soukromých školách učí klidně celé měsíce," doplňuje Filip Slunský.

To ale není jediný produkt, který firma Langino svým zájemcům nabízí. Webinář je vlastně taková ukázka, aby lidé měli možnost metodu poznat a ověřit si kvalitu hlavního kurzu, ještě předtím, než se do něj přihlásí. "Hlavní kurz je naše vlajková loď, kvůli které nás lidé vyhledávají. Za 3 měsíce zvládneme člověka naučit principy celé anglické gramatiky, říká Filip Slunský, kterému se podařilo složité poučky z knih přetvořit na jednoduchá pravidla, která si lidé snadno zapamatují. "Díky tomu se účastníci kurzu naučí všech 12 anglických časů už za první měsíc. V další polovině si účastníci prohlubují jejich schopnost v porozumění a konverzaci v angličtině. Svým studentům vždycky říkám, proč byste se měli učit roky to, co se s námi naučíte za 3 měsíce," dodává Filip s úsměvem.

Kurzy Anglicky za 3 měsíce jsou pro každého, kdo rozumí alespoň základním anglickým spojením jako je "I am here" nebo "You are at home". Pokud je někdo pokročilejší a chce se v angličtině rychle zdokonalit, bude ve skupině s patřičnou úrovní. "Po přihlášení se na kurz dostanete rozřazovací test. Na základě svých výsledků budete vždy ve správné skupině. Buď začnete spolu s věčnými začátečníky, nebo se přidáte do skupiny pokročilejších zájemců o angličtinu. V obou případech vás bude díky rychlým výsledkům angličtina bavit natolik, že ji začnete sami aktivně vyhledávat. Přestanou vám dělat problém anglické filmy s anglickými titulky v originále. Vaše dovednosti v jazyce se budou neustále prohlubovat a vy pocítíte spokojenost s tím, jak se rychle posouváte dopředu," vysvětluje Filip Slunský.

Filip Slunský a Langino

Příběh o Langinu a Angličtině za 3 měsíce začal psát Filip Slunský už v 90. letech minulého tisíciletí. Tehdy jako student základní školy v Třebíči neměl na jazyky velký talent. Nebo spíš, tohle mu říkali jeho učitelé. "Nikdy nedostuduješ…, s jazyky budeš mít vždycky problém". To ale neodradilo Filipa od toho, aby se angličtinu naučil. Ze špatně pochopitelných výkladů a nejrůznějších výjimek v tradičním školství, udělal on sám jednoduchá pravidla, která mu začala dávat smysl. Díky tomu složil státní zkoušku z angličtiny už ve svých 15 letech a v 18 začal učit v jazykové škole jako lektor angličtiny.

Dnes je Filip Slunský spolumajitelem jazykové firmy Langino. Z mladého studenta, který byl odsouzený k neúspěchu je dnes zkušený lektor s osmnácti letou praxí a vlastním týmem lektorů. Ti všichni dnes ovládají metodu výuky jazyků za 3 měsíce a vy máte možnost se s ní na vlastní kůži seznámit. K ochutnávce vám poslouží jeden z ukázkových webinářů, nebo se můžete rovnou přihlásit do hlavního kurzu Anglicky za 3 měsíce. Automaticky s ním získáváte garanci spokojenosti. Pokud by se něco nepovedlo, vrátí vám peníze. Co byste se jinde učili roky, s Langinem se naučíte za 3 měsíce.