Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Arcibiskup Graubner má koronavirus, je v nemocnici

Zprávy z regionu

30.11.2020

Autor: Jan Procházka

Arcibiskup Jan Graubner se nakazil nemocí covid-19. Pozitivně testován byl ve středu, nyní si jeho stav vyžádal hospitalizaci. Pozitivní výsledek testu má také pomocný biskup a generální vikář Josef Nuzík, ten zůstává v domácí léčbě.

Foto: Jan Procházka

Koronavirus se vyskytl v blízkosti dvaasedmdesátiletého arcibiskupa, proto ve středu podstoupil test. Ten byl pozitivní. Graubner se nejprve léčil doma, jak ale sdělil mluvčí arcibiskupství Jiří Gračka, stav moravského metropolity se posléze zhoršil a musel být proto hospitalizován v olomoucké fakultní nemocnici. "Bylo potřeba, aby byl pod dohledem," vysvětlil Gračka. Podle něj se se stejnou nemocí potýká i čtyřiapadesátiletý pomocný biskup Josef Nuzík, který patří ke Graubnerovým nejbližším spolupracovníkům. Jeho stav ale není natolik vážný a léčí se doma. "Prosíme věřící, aby na jejich zdraví pamatovali v modlitbách. Oba dva také všem, kdo se za ně modlí a o jejich zdravotní stav projevují zájem, vyjadřují upřímný dík a zůstávají ve spojení v modlitbě," dodal Gračka.

Brněnský rodák Jan Graubner je čtrnáctým olomouckým arbiskupem a metropolitou moravským. Do úřadu nastoupil na podzim 1992. Mezi roky 2000 a 2010 vykonával také post předsedy České biskupské konference. Do jejího čela byl znovu zvolen letos v dubnu.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip