Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Absurdní satira na současné politické poměry v sobotu na Divadelní Floře

Kultura

3.12.2021

Autor: red

Mrazivá komedie ZÁMEK NA LOIŘE, kterou dramatik Roman Sikora naplnil svérázným, jízlivým humorem za hranou vší korektnosti, reflektuje veskrze aktuální sociální témata – od alkoholismu a konzumu až po fenomén zelených vdov. Výstižný komentář k českému lokajství i buranství novodobých "elit" v režii Michala Háby uvádí festival Divadelní Flora v sobotu 4. 12. v 19 hodin v Moravském divadle.

Foto: Patrik Borecký

Zámek na Loiře není žádným zámkem z pohádky, nýbrž moderní pozlacenou klíckou věznící životy a sny jeho obyvatel. Milostpaní – nepohodlná manželka nejmenovaného českého ministra – je zde lapena, aby muži nedělala ostudu. V nepřiznaném vyhnanství je jí dopřána pouze společnost tělesného strážce, kuchaře a dvou lokajů v klasicistních parukách, kteří jsou pro peníze ochotni zapomenout i na svou vlastní důstojnost.

Inscenace Michala Háby je naléhavou společenskou výpovědí, která jen jakoby mimoděk prosakuje mezi nekonečnými, repetitivními promluvami postav. Mrazivá komedie, již dramatik Roman Sikora naplnil svérázným, jízlivým humorem za hranou vší korektnosti, reflektuje veskrze aktuální sociální témata – od alkoholismu a konzumu až po fenomén zelených vdov. Hábova nadčasová politická satira je brilantním výsměchem českému buranství a snobství novodobých samozvaných "elit".

Vstupenky na představení zakoupíte zde →

Reklama

Mateřská škola 1. olomoucká sportovní

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Jesle, Mateřské školy a centra, MŠ s cizojazyčnou výukou

Naše Mateřská škola - 1.Olomoucká sportovní s.r.o. byla slavnostně otevřena v září 2010. Naším hlavním heslem je - vytvořit pro děti prostředí takové, které jim bude připomínat dom...