Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nechce se vám péct cukroví? Podívejte se, kde i to kupované stojí za to!

Tipy a názory

18.10.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Pokud nepatříte k těm, které s nástupem prvních prosincových dní zapnou troubu a jejich domovy se provoní cukrem i skořicí, nebo zkrátka jen zrovna letos nestíháte napéct, nezoufejte. Ač obecně platí, že kupované cukroví nelze srovnávat s tím doma a s láskou napečeným, poradíme vám, kde si lze objednat rohlíčky, košíčky nebo linecké, které vám všichni blízcí pochválí. A vězte, že právě teď je pro objednávky to nejlepší období...

Foto: Depositphotos.com

Vůni vanilkových rohlíčků, lineckého cukroví a perníčků prostě miluji. A to už odmalička. Po pravdě si ani neumím Vánoce bez cukroví představit. Pečení je u nás v rodině zavedeným zvykem, který ctím i já. A vždy se zapojují všichni, bez rozdílu věku i pohlaví. Má to své kouzlo... Ovšem aby bylo jasno - nepatříme k těm, kteří by měli krabice s cukrovím schované už od začátku prosince ve spíži a čekali, až konečně nastane doba vánoční. Naopak, u nás se peče zásadně na poslední chvíli a cukroví se nikam neuklízí. Ono vlastně ani neexistuje místo, kde bychom ho nenašli. :) Pokud ale pečete neradi, nebo z nějakého důvodu nestíháte napéct, víme, kde v Olomouci najdete kvalitní a chutné cukroví. Podívejte se společně s námi.

KATRIN CAKE & COFFEE

Kontakt: www.dorty-katrin.cz
Objednávky: v sekci vánoční cukroví na webu, nebo v kavárně
Vyzvednutí 21. 12. od 9:00 do 20:00 na Dobnerově 26.

Prvním místem, kam se obrátit, když se rozhodnete pro kupované cukroví, je cukrárna Katrin Olomouc. Tady si letos pro zákazníky připravili skutečně exkluzivní nabídku a buďte si jistí, že toto cukroví chutná jako od maminky! V jednom kilogramu vánočních dezertů najdete vinné cukroví, arašídové košíčky s karamelovým krémem, pomerančové cukroví, karamelové rohlíčky s karamelovým krémem, pravé pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou, raffaello kuličky, čokoládové sádláky, kokosky s čokoládovým krémem, ořechové vanilkové rohlíčky, linecké rybičky s lineckou marmeládou, išelská kolečka s ořechovým krémem, mocca oválky s kávovým krémem, ořechové tlapky, linecká prasátka s marmeládou, čokoládová kolečka s meruňkovým džemem, čokoládové hříbečky s lineckou marmeládou, linecké zvonečky s marmeládou, marokánky, medovníkové kuličky, linecké hvězdičky a rumové košíčky. Pořídit tu můžete i jednotlivé druhy cukroví včetně rohlíčků, lineckého, pracen, sádláků nebo nepečených kuliček všeho druhu. A v nabídce je i cukroví bez cukru. 

Foto: Katrin cake & coffee

SLADKÝ MÉĎA

Kontakt: www.dorty-olomouc.cz
Objednávky zde.

Dalším podnikem, kde si můžete objednat výborné cukroví, je dortové studio Sladký Méďa. Tady pro vás napečou 12 druhů tradičního domácího vánočního cukroví, a to z těch nejkvalitnějších surovin. Můžete se těšit na vanilkové rohlíčky, medové kornoutky, ořechové půlměsíčky, pařížské rohlíčky, oříšky s krémem, linecké, ořechové s krémem, vosí úly, mocca oválky, čokoládové kuličky, kokosky s krémem a skvěle chutnají i polomáčené ořechové rohlíčky. 

Foto: Sladký Méďa

SKLIZENO

Kontakt: www.sklizeno.cz
Objednávky přijímají na prodejně do 15. 12.

Vánoční cukroví si můžete objednat také ve Sklizenu, které si nechává péct a objednává od firmy Exclusive Sweets (www.vanocnicukrovi.cz). Pro Sklizeno i další zákazníky připravují tři druhy vánočních kolekcí, a sice: vánoční cukroví (skládá se ze sedmi druhů tradičního cukroví - vanilkové rohlíčky, trojlístky, skořicové čtyřlístky, komety, tlapky, linecká srdíčka a stromky), vánoční dezert (obsahuje především cukroví, které je plněno různými druhy lahodných krémů - ořechové kuličky, ořechové půlměsíce, mocca kolečka, opilé košíčky, čokoládová kolečka, kokosové kuličky, nugáty) a královskou kolekci (to nejlepší, co si můžete přát - královské dortíčky, čokoládovo-ořechové kuličky s pistáciemi, karamelový sen, lanýžové oříšky, opilé košíčky, pomerančové čtyřlístky a kokosové kuličky). Používají kvalitní suroviny a cukroví je velmi chutné, o čemž svědčí velká spokojenost zákazníků.

Foto: www.vanocnicukrovi.cz

COFFEE LIBRARY

Kontakt: Facebook
Objednávky: rezervace jsou možné přes zprávu na FB, nebo na telefonu 773 115 485. Rezervace je platná po uhrazení zálohy 300 Kč v Coffee Library.
Krabičky se budou vydávat 21. prosince.

Poněkud netradiční cukroví mají nachystáno v Coffee Library. Vzhledem k tomu, jakou si tato kavárna vybudovala pověst, je jasné, že jejich dárková krabička bude stát za to! Na co se můžete těšit? Na brownies kostky, raffaello kuličky, makronky, red velvet brownies kostky a cheesecake kostky.

Foto: Facebook Coffee Library

BEZLEPKOVÁ PEKÁRNA CELIAFIT

Kontakt: Facebook 
Objednávky přijímají do 30. listopadu a minimální odběr je 1 kg.
Cukroví bude připraveno k vyzvednutí 17. a 18. prosince.

Pokud nejíte lepek, máme pro vás skvělý tip na vánoční cukroví. Pekárna CeliaFit chystá kolekce s cukrovím. Každá kolekce obsahuje osm druhů vánočního pečiva: linecká kolečka, vanilkové rohlíčky, pařížské rohlíčky, perníčky, kokosky v čokoládě, skořicové polomáčené tyčinky, čokoládové kuličky a včelí úly.

Foto: CeliaFit

DALAMAN 

Kontakt: www.dalaman.cz
Objednávky lze provádět do 1. 12. (pár kolekcí bude i k volnému prodeji).
Zákazníci si budou moci sami určit termín, kdy si chtějí cukroví vyzvednout, nejpozději však v pátek 21. 12., kdy bude otevřeno až do 19:30.

Cukroví budou v Dalamanu nabízet postupně od příštího týdne. V nabídce budou kolekce cukroví od minimálně pěti skvělých rodinných domácích pekáren, v listopadu se uskuteční i ochutnávka. Nebude chybět cukroví klasické, veganské, bezlepkové, bio veganské, bio bezlepkové veganské a těšit se můžete na poctivé vánočky - klasické máslové s mandlemi a rozinkami, veganské vánočky a bezlepkové vánočky. Na zákazníky bude také čekat spousta vánočních dobrot, kterými mohou potěšit sebe i své blízké: pečené čaje, luxusní ručně vyráběné vegan raw čokolády (10 různých příchutí), raw bio tyčinky ze sušeného ovoce, datlové raw bonbony, bezlepkové bonbonky v dárkových plechovkách, domácí marmeládky a spousta dalšího...

Foto: Dalaman

CONTOURS

Kontakt: Facebook Contours
Objednávky provádějte do 28. listopadu.
Cukroví bude připravené k vyzvednutí mezi 17. a 21. prosincem.

Jako každý rok pro vás ve spolupráci se Zdravým stravováním připravují v Countours zdravější vánoční cukroví. Těšte se i letos na cukroví, které je lehčí, je vyrobeno ze zdravých surovin, a přitom stejně chutné jako to klasické!

CUKRÁRNA EL

Kontakt: Dalimilova 59, Chomoutov; Facebook
Objednávky provádějte na tel. 777 000 822.

I v Cukrárně El v Chomoutově přijímají objednávky na cukroví. To je připravováno bez tukových polev, náhražek a práškových přísad. Suroviny si pečlivě vybírají od místních farmářů. A v cukrárně je možná i ochutnávka!

Foto: Cukrárna El

Sušenková krabička od Alis Delis

ALIS DELIS

Kontakt: www.alisdelis.cz
Objednávky provádějte zde.
Krabičku se sušenkami budou vydávat v týdnu od 17. 12. do 21. 12., případně po domluvě.

Vynikající cukroví připraví také Alis Delis. V jejím podání se těšte na sušenkové krabičky, které budou obsahovat sušenky se sníženým obsahem lepku (levandulové sušenky, perníčky, popraskané sušenky) a pak sušenky s chia semínky, skořicové holubičky, maková srdíčka a linecké cukroví. 

Víme o dalších místech, kde pro vás budou péct lahodné cukroví. Čekáme na podrobné informace a už brzy se budete moci těšit na nové tipy...

 

Ať už se rozhodnete péct vlastní cukroví, nebo se necháte inspirovat naším článkem a obrátíte se na profesionály, hlavně si pak o Vánocích cukroví vychutnejte společně s rodinou a přáteli. Tak totiž bude ještě sladší! :)