Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Morgan's Restaurant: Dbáme na kvalitu a servis, tyto prostory si to zaslouží...

Tipy a názory

23.11.2018

Zuzana Doleželová

"Používáme pouze kvalitní suroviny. Za vším, co servírujeme našim hostům, si stojíme," říká spolumajitel Morgan's Restaurant Libor Konvička s tím, že neméně důležitá je i atmosféra, jakou 300 let stará budova nabízí. "V restauraci se musíte cítit dobře, to je základ," usmívá se. A v Morgan's Restaurant se dobře cítíte!

MORGAN'S RESTAURANT

Mlýnská 2
Tel.: 585 234 665, 727 971 117

www.morgansrestaurant.cz
Facebook

Objekt Vodních kasáren, založený v polovině 18. století, má svou neopakovatelnou atmosféru. Této příjemné výhody se v Morgan's Restaurant ihned nadšeně chopili, protože jak říká sám spolumajitel - prostor, v němž trávíte čas, hezké chvilky u romantické večeře, nebo jen moment nad kávou či pivem, ve vás musí zanechat pozitivní dojem. "Kormidla restaurace s dlouholetou tradicí jsme převzali na jaře roku 2014. Od té doby se neustále snažíme něco zlepšovat pro maximální spokojenost našich zákazníků," uvádí Konvička. V loňském roce prošel interiér kompletní rekonstrukcí. Restaurace tak získala nový bar, stoly, toalety, pro milovníky piva tu vybudovali čtyři chlazené pivní tanky. A příjemným bonusem je rovněž salonek, který má vlastní vchod, sociální zázemí, a dokonce malý výčep, jenž je hostům plně k dispozici.

"Spokojenost zákazníků je naší prioritou. Těší nás, že jim u nás chutná a že tu stráví příjemné chvíle," říká spolumajitel Libor Konvička.

Foto: Jan Procházka

Podle Libora Konvičky mají historické prostory neodmyslitelný vliv na celé pojetí a koncept restaurace. "Snažíme se zachovat ráz budovy a těchto míst. Při rekonstrukci jsme dbali na to, aby restaurace působila čistě, příjemně, a zároveň aby na hosty dýchla atmosféra, aby si uvědomili, kde se nachází..." popisuje Konvička a jedním dechem doplňuje: "V restauraci se totiž musíte dobře cítit, i když jdete jen na kávu."

Milý, usměvavý a ochotný personál je základem v každé restauraci (vedle dobrého jídla, samozřejmě)...

Foto: Jan Procházka

"Nyní bych naši restauraci charakterizoval jako univerzální podnik. Kromě snídaní tu najdete opravdu vše," popisuje Konvička. Poté, co v červnu přestali dělat pizzu, která byla s tímto místem po dlouhé roky spojena, se soustředí na klasickou gastronomii zaměřenou na staročeskou kuchyni se steaky, koleny, žebry, gulášem, kachnou, ale také si tu dáte dobrý burger. "Pizzu jsme vynechali proto, že jsme chtěli ucelit koncept. Můžu říct, že to vnímám jako krok správným směrem," říká Konvička.

Foto: Morgan's Restaurant

V Morgan's Restaurant se pyšní tím, že používají kvalitní suroviny. "Za vším, co děláme, si stojíme. Máme jídla, která najdete všude ve městě, ale i taková, na něž můžete zajít pouze k nám," sděluje spolumajitel. Třeba kuřecí supreme s řepovými plackami a s upravenou kořenovou zeleninou má neuvěřitelnou chuť! Už jen kvůli tomuto jídlu sem stojí za to zajít! "Máme svoje originální recepty, inovujeme burgry, steaky připravujeme na lávovém grilu..." vyjmenovává dál Konvička a vyzdvihuje ještě jeden pokrm: "Výborný je selečí sendvič, což je trhané vepřové s křenovým zelím. Opravdu vydařená kombinace chutí!" 

Foto: Morgan's Restaurant

A že tu lidem chutná, je patrné i z recenzí. "Víte, ono sestavit jídelní lístek tak, aby nadchl vás, kuchaře a personál, je jedna věc, ale nejdůležitější je vždy náš host. Vidět pak pozitivní reakce je vážně za odměnu," usmívá se Konvička. "Tyhle prostory si prostě zaslouží, aby se tu dělalo dobré gastro. A o to se snažíme," doplňuje.

Kvalitní suroviny, poctivá práce, kombinace chutí a skvělý servis - na tom si v Morgan's Restaurant zakládají

Foto: Morgan's Restaurant

Dobré jídlo je pro restauraci pochopitelně základem, neméně podstatný je však také kvalitní personál, bez něhož by celkový dojem nebyl kompletní. "Navíc si potrpíme na skvělý servis, na pivo používáme pouze předchlazené sklenice, máme tu nejlepší technologii, aby se k našim hostům dostalo vše na té nejvyšší úrovni, jakou si zaslouží," uvádí Libor Konvička.

Salonek, který lze uzavřít. Velká výhoda, pokud toužíte uspořádat oslavu a nechcete být rušeni. Pivo si můžete čepovat sami. :)

Foto: Morgan's Restaurant

V Morgan's Restaurant se také konají pravidelné music party. Vždy v pátek a v sobotu po večeřích, zhruba kolem půl jedenácté, přijde DJ a do čtyř do rána se tu tančí. "Musím říci, že naše party lákají lidi všech generací, a za to jsem rád. Zas tolik míst, kde by se pobavili i ti dříve narození, v Olomouci není," usmívá se Konvička.

Vzhledem k univerzálnosti celého prostoru se také Morgan's Restaurant stal vyhledávaným místem pro nejrůznější akce, oslavy nebo večírky. Přímo ideální je salonek, který lze uzavřít a který má vlastní sociální zázemí a také výčep, z něhož si lidé mohou sami čepovat pivo a zaplatit pak jen to, co vypijí.

Foto: Morgan's Restaurant

"Můžu prozradit, že od začátku, kdy jsme s kolegou tento podnik uviděli, jsme si to tu zamilovali. Po změnách, které jsme sem vnesli, a po rekonstrukci, o níž byla již řeč, jsme teď konečně v restauraci, která se líbí nejen nám, ale i našim hostům. A toho si nesmírně vážíme a zároveň je to závazek do budoucna - dál na sobě pracovat, přinášet lidem kvalitní jídlo, jež je nadchne svou chutí, ale také příjemné zážitky, které by návštěva takovéhoto podniku měla v hostech zanechat..." říká na závěr Libor Konvička.