Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kde si užít zábavu v Olomouci a okolí? Přinášíme vám přehled míst, kam vyrazit v zimě!

Tipy a názory

22.11.2018

Zuzana Doleželová

Zima. Mrazivá rána, nepříjemný vítr, ale také pohodová vánoční atmosféra a sněhové vločky, které nám vykouzlí úsměv na tváři. I v zimě se navíc dá vyrazit za skvělou zábavou. Pokud uvažujete, kam se vydat na víkend nebo třeba jen kam zajít odpoledne po práci, podívejte se na náš přehled zajímavých míst, která v okolí i v samotném centru Olomouce stojí v tomto ročním období za to!

Zábava v centru města 


Když chcete být venku...

VÁNOČNÍ TRHY
Horní a Dolní náměstí 23. listopadu až 24. prosince
Program na jednotlivé dny ZDE.

Vánoční trhy patří k těm nejkrásnějším vůbec - a to nejen podle nás, Olomoučanů. :) I letos se můžete těšit nejen na stánky s punčem, ale i gastronomii, spoustu řemeslných výrobků, vánoční dekorace i inspiraci na dárky pro blízké... Pokud se před Vánoci rádi potkáváte s přáteli i rodinou, trhy budou skvělou kulisou!

Foto: Jan Procházka

VÁNOČNÍ KLUZIŠTĚ
Dolní náměstí do 31. prosince
Veškeré informace včetně otevírací doby a půjčovného naleznete ZDE.

Bruslení v centru města k vánočnímu času v Olomouci zkrátka patří. Pokud nemáte vlastní brusle, a přesto byste si rádi zadováděli s partou přátel nebo s rodinou, můžete si je půjčit i na místě. Rovněž je k dispozici broušení. Bruslení je jinak zdarma a otevřeno je denně od 10:00 do 22:00 (pozor, v pracovních dnech je půjčovna otevřena až od 15:00).

Foto: Jan Procházka

PLAVBY OLOMOUC
Plavby: na základě rezervace
Kontakt: www.plavbyolomouc.cz

Plavby po Moravě vstoupily letos do čtvrté sezony a těší se velkému zájmu nejen u turistů, ale i u Olomoučanů. Pokud si chcete užít netradiční pohled na místo, poslechnout něco z historie, pokochat se klidnou hladinou řeky, pobavit se s přáteli nebo podniknout nezapomenutelnou rozlučku se svobodou, určitě jste tady správně, a to i v zimě! :) A zahřát se můžete punčem na palubě...

OLOŠLAP
Jízdy Ološlapem: je třeba rezervace
Kontakt: www.oloslap.cz

A hned další skvělý tip od již zmíněného provozovatele: jestli toužíte po netradičním zážitku v centru města, nebo chcete oslavit narozeniny či se rozloučit se svobodou, pak je Ološlap skvělou volbou. Fajn zábava zaručena!

Foto: Facebook Plavby Olomouc

OLOPUNČ
Dolní náměstí 34

Na Dolním náměstí 34 je pro vás až do 30. prosince nachystán skvělý punč. Během celé doby se budete moci těšit nejen na námořnický punč a jiné nápoje a dárkové předměty, ale také na koncerty, které se tu budou konat. Více na Facebooku.

Foto: Facebook Plavby Olomouc

Když chcete být uvnitř...

AQUAPARK OLOMOUC
Adresa: Kafkova 526/21
Otevírací doba: ZDE
Kontakt: www.aqua-olomouc.cz

Tento nevšední areál vodních atrakcí a relaxace návštěvníkům nabízí zajímavé adrenalinové a relaxační zážitky, odpočinkové zóny, masáže a solária v rámci jednoho komplexního provozu tvořeného vnitřní bazénovou halou a venkovním areálem. Jestli patříte k milovníkům vodních hrátek, o které nechcete přijít ani v zimě, vydejte se sem. Zejména děti budou nadšené...

Foto: Jan Procházka

PEVNOST POZNÁNÍ
Adresa: 17. listopadu 7 (areál Korunní pevnůstky)
Otevírací doba: Po zavřeno; Út-Pá 09:00-17:00; So, Ne 09:00-18:00
Kontakt: www.pevnostpoznani.cz

Pevnost poznání je interaktivním univerzitním muzeem, kde si zábavu najdou nejen děti, ale také dospělí. Díky neformálnímu přístupu ke vzdělávání je velmi inspirativním prostředím. V muzeu je k vidění několik zajímavých expozic a za návštěvu rozhodně stojí také planetárium. V Pevnosti poznání se koná řada poutavých akcí během celého roku, děti mohou navštěvovat nejrůznější kroužky a příměstské tábory, které jsou tu pořádány. Pro veškeré informace o nejnovějších událostech či akcích sledujte web.

Foto: www.pevnostpoznani.cz

MINIGOLF OLOMOUC
Adresa: Olomouc City, Pražská 141 (1. patro)
Otevírací doba: Po-Pá 10:00-21:00; So, Ne, svátky 09:00-21:00
Kontakt: www.minigolfolomouc.cz

Minigolf se pyšní tím, že je atrakcí pro všechny od jednoho roku do stovky. Pokud si chcete užít s rodinou či partou přátel zábavu, určitě sem zajděte.

KROKODÝLEK
Adresa: Florykova 556
Otevírací doba: Po-Čt, Ne 10:00-19:00; Pá, So 10:00-20:00
Kontakt: www.krokodylek-olomouc.cz

Krokodýlek je největší zábavní park v kraji. Nabízí více jak 25 úžasných atrakcí nejen pro děti, ale i pro dospělé. Můžete se těšit na pětipatrovou prolézací klec, lanové centrum, bazén s lodičkami, motorkovou dráhu, sedm metrů vysokou horolezeckou stěnu a mnoho dalšího. Součástí je i restaurace orientovaná na italskou kuchyni. Skvělý tip, když je venku nevlídno.

Foto: Jan Procházka

BOWLAND
Adresa: Polská 1, Galerie Šantovka
Otevírací doba: Po-Pá 11:00-22:00; So-Ne 09:00-22:00
Kontakt: www.bowland-center.cz

Jestli máte rádi týmové hry, pak vyrazte do Šantovky na bowling. Nejmodernější bowlingové centrum na Moravě s 18 profesionálními drahami čeká jen na vás. Celý prostor centra Bowland je klimatizovaný a je nekuřácký. K dispozici máte i WIFI připojení zdarma. Navíc si v Lobster Restaurant můžete dát i něco dobrého k jídlu. ;)

Foto: www.bowland-center.cz

VIRTUÁLNÍ REALITA
Adresa: Janského 464/26 (pod lékárnou, boční vchod) 
Otevírací doba: dle rezervace na webu nebo telefonicky
Kontakt: www.virtualnirealita-olomouc.cz

Virtuální realita je zážitek vhodný pro kohokoli. Najednou mohou hrát dva hráči. Můžete se například setkat s velrybou, vydat se na průzkum egyptské hrobky, bránit hrad s lukem v ruce, pokusit se přežít v postapokalyptickém světě plném zombií, nebo si nakreslit 3D obrázek... Zajímavý zážitek, vyzkoušeno. 

Foto: Jan Procházka

ÚTĚK Z PEVNOSTI
Adresa: Třída Míru
Otevírací doba: dle domluvy
Kontakt: www.utek-olomouc.cz

Tak tohle by si neměl nechat ujít žádný milovník adrenalinu. Interaktivní hra je určená pro 2-5 osob a cílem je dostat se z vězení za 60 minut. Ve vězení v podzemí pevnosti je téměř tma. Dostanete vězeňský obleček a zavřou vás do dvou cel. Abyste se dostali ven, musíte vyřešit všechny úkoly. Vyzkoušeno na vlastní kůži.

STRAŠIDELNÝ DŮM
Adresa: Komenského 863
Otevírací doba: St, Čt 16:00-22:00; Pá 16:00-23:00; So 10:00-13:00, 13:30-17:00, 17:30-22:00; Ne 14:00-20:00
Kontakt: www.strasidelnydum.cz

Tak tady vás čeká adrenalinová zábava ve strašidelném domě s hororovým příběhem. A jestli jste tu už byli, tak vězte, že stojí za to přijít znovu, protože od 19. září vás tu čeká úplně jiný příběh a jiné dekorace. A budete se bát...

MISTR ÚNIKU
Adresa: Schweitzerova 44
Otevírací doba: Po-Pá 10:00-22:00; So, Ne dle domluvy
Kontakt: www.mistruniku.cz

Utečete z uzamčené místnosti? Čeká vás 60 minut plných hádanek, úkolů a logických postupů. 60 minut, kdy si 2 až 5 hráčů vyzkouší, jak spolu umí komunikovat a spolupracovat. Aktuální téma zní "tajemství sousedova sklepa". Ideální pro rodiny, party přátel i jako teambuilding.

zleva: Útěk z pevnosti; Strašidelný dům; Mistr úniku

Kam na výlet v okolí

ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Adresa: Darwinova 29, Svatý Kopeček
Otevírací doba: listopad-únor 09:00-16:00
Kontakt: www.zoo-olomouc.cz

Zoo na Svatém Kopečku je oblíbeným cílem výletů zejména rodin s dětmi. Místní zoologická zahrada patří k těm nejhezčím u nás v republice. Rozprostírá se v příjemném, zalesněném prostředí a v současnosti chová téměř 1800 kusů celkem 380 druhů zvířat. Nabízí možnost prohlídky vzácných druhů živočichů v šesti pavilonech a mnoha dalších výbězích a expozicích, okružní jízdu vláčkem nebo unikátní, 32 metrů vysokou vyhlídkovou věž (nic pro slabé nátury). Velkou výhodou je občerstvení takřka na každém rohu. Ráj pro děti i dospělé... :)

DOPORUČENÍ: Pokud se sem chystáte o víkendu, připravte se, že je tu opravdu hodně lidí a nemusí se vám podařit zaparkovat. Doporučujeme proto použít autobusovou dopravu. Jízdní řád naleznete zde.

Foto: Jan Procházka

SKI AREÁL HLUBOČKY
Adresa: Školní 126, Hlubočky
Kontakt: www.skiarealhlubocky.cz

Ski areál Hlubočky leží nedaleko Olomouce a je oblíbenou destinací nejen lyžařů, ale také milovníků bobové dráhy. A pokud ještě není sníh, můžete se tu také procházet, okolí k tomu přímo vybízí.

RESORT HRUBÁ VODA
Adresa: Hrubá Voda
Kontakt: www.hrubavoda.cz

Asi 22 kilometrů od Olomouce, v údolí řeky Bystřice pod strmými kopci Oderských vrchů a Nízkého Jeseníku, najdete areál, kde je snad všechno, co potřebujete k dokonalé relaxaci. Je tu bobová dráha, dětské hřiště, minigolf, lukostřelecká aréna, disc-golf, víceúčelové hřiště, speciální Kamzíkova stezka mezi stromy, saunový svět, privátní wellness i ubytování. Dají se odtud také pořádat zajímavé výlety do okolí. Celý areál je dobře dostupný jak autem, tak vlakem. Ideální místo pro odpočinek...

Foto: Jan Procházka

S-PORT VÉSKA
Adresa: Véska 91, Dolany
Kontakt: www.s-port.cz

Leží v krásném přírodním prostředí zasazeném na úpatí Oderských vrchů. V těsném sousedství se nachází místní sportovní areál, který zahrnuje golfové hřiště, tenisové kurty, víceúčelové hřiště, krytou halu a další aktivity. Ideální místo pro aktivní trávení volného času pro celou rodinu. A po aktivním odpočinku může následovat relax ve wellness, které tu vážně stojí za to!

Foto: Jan Procházka

MUZEUM – PENZION – CUKRÁRNA U VETERÁNA
Adresa: Slatinice 2
Kontakt: www.veteranmuseum.cz

V renovovaném statku z roku 1850 v lázeňské obci Slatinice se nachází muzeum veteránů, kde můžete vidět unikátní sbírku automobilů a motocyklů (Mercedes Benz, BMW, KdF) převážně z 30. let minulého století a množství dobových artefaktů. Ubytovat se můžete v penzionu, který nabízí i bazén se slanou vodou, whirlpool nebo saunu. Za návštěvu stojí i místní cukrárna.

Foto: www.veteranmuseum.cz

Navštívit můžete také zajímavé výstavy v místních muzeích, strávit příjemný večer v kině nebo na některém z četných představení olomouckých divadel. O tom, co se ve městě koná, se dozvíte v našem Kalendáři akcí.

Užijte si fajn chvíle s rodinou nebo s přáteli!