Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Horní náměstí rozzáří Novoroční ohňostroj. Světelnou show doprovodí Bohemian Rhapsody

Tipy a názory

19.12.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Nová tradice už popáté přinese Olomoučanům Novoroční ohňostroj 1. ledna v 18:00, a to opět na Horním náměstí. Show bude doprovázet legendární skladba kapely Queen Bohemian Rhapsody.

Foto: Jan Procházka

"Horní náměstí je v období adventu hlavním prostorem pro setkávání lidí. Těší mě proto, že se centrum města stane i po Vánocích místem pro oslavu příchodu nového roku a užijeme si ji společně," uvedl primátor Mirek Žbánek s tím, že ohňostroj se bude opět odpalovat od Krajinské lékárny a celá zóna bude vymezena zábranami.

Novoroční ohňostroj bude doprovázet legendární skladba britské kapely Queen Bohemian Rhapsody. Jejím autorem je Freddie Mercury a světlo světa spatřila v roce 1975 jakožto singl z alba A Night at the Opera. Ačkoliv bylo této bezmála šestiminutové skladbě predikováno, že nemá šanci na úspěch, Bohemian Rhapsody se už krátce po vydání stala celosvětovým trhákem a ovace sklízí dodnes. 

Světelné barevné efekty přivítají rok 2019 ve výšce v rozmezí třiceti až šedesáti metrů. Návštěvníci nesmí vstupovat do bezpečnostního koridoru a musí respektovat pokyny policistů, strážníků a pořadatelů. "Na hladký průběh celé akce opět dohlédnou republikoví policisté a městští strážníci," doplnil na závěr primátor.