Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Láska prochází žaludkem! Máme pro vás tipy, kde si vychutnáte lahodné valentýnské menu

Zprávy z regionu

31.1.2019

Autor: Zuzana Doleželová

I když je to klišé, vážně to platí. Láska prochází žaludkem. A ať už Valentýna slavíte, nebo vás nechává chladnými, pozváním vaší drahé polovičky na večeři při svíčkách rozhodně nic nezkazíte. Kde všude se v Olomouci bude podávat valentýnské menu? Inspirujte se naším gurmánským speciálem...

Foto: Jan & Klára Procházkovi

Lobster Atmosphere / menu ZDE / rezervace na tel. 730 892 286 nebo na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz
Lobster Family / menu ZDE / rezervace u personálu, na tel. 730 892 286, na e-mailu lobster@lobster-restaurant.cz nebo přes aplikaci Lobsterka
Cafe New One / menu ZDE / rezervace na tel. 731 592 200
Potrefená Husa / menu ZDE / rezervace na tel. 585 412 700
Restaurace Goliáš / menu ZDE / rezervace na tel. 585 207 001
Restaurace a pizzerie U Kristýna / menu ZDE / rezervace e-mailem na info@ukristyna.cz a nebo na tel. 604 996 112
Garnet restaurace a penzion
/ menu ZDE / rezervace ne tel. 585 233 251
Restaurace Trinity / menu ZDE / rezervace na tel. 605 911 810
Cukrárna EL / menu ZDE / rezervace na tel. 728 710 500
Theresian Hotel & Spa / menu ZDE / rezervace na tel. 581 113 115 nebo e-mailu restaurant@theresian.cz 
Restaurace U Bláhů / menu ZDE
Svatováclavský pivovar / menu ZDE / rezervace na tel. 585 207 517
Nutrend World / menu ZDE / rezervace na tel. 583 842 503
Šnyt Mikulda / menu ZDE / rezervace na tel. 585 242 704
Restaurace Mačák / menu ZDE
Hospůdka U Maci / menu ZDE / rezervace přímo u obsluhy nebo na tel. 792 311 851
Archa restaurant / menu se připravuje / rezervace na tel. 736 613 569

Láska začíná zážitkem! Restaurace Lobster Atmosphere láká na valentýnské šestichodové menu, kterému neodoláte. Co se bude podávat? Amuse bouche (brioche, brie, jahoda), jako předkrm pak gratinovaná ústřice s šampaňským máslem; losos, crème fraîche, pomeranč, avokádo, chilli; krém z řepy, malina, křepelčí vejce, bílá čokoláda; jako hlavní chod telecí hřbet, foie gras, batáty, rybíz, lanýž a jako sladkou tečku si vychutnáte čokoládu, višně, red velvet, bitte a mandle. Za menu zaplatíte 1 190 korun za osobu, s vinným párováním 1 490 korun. 

S heslem "nemusíte slavit Valentýna, stačí, když máte rádi jídlo" lákají na degustační menu do Lobster Family. Podávat se bude prosecco, amuse bouche (avokádo, řepa, jahoda), jako předkrm kreveta, šafránové pyré, humří pěna, jako hlavní chod pro ni: losos Mi-cuit, řeřichové pyré, nakládaná šalotka, šampaňská omáčka; pro něj: grilovaný Ball-tip steak, koňaková omáčka, gratinované batáty, medová zelenina. Tečkou na závěr bude éclairs, jahoda, čokoláda, chilli, malina a mandle. Cena menu je 799 korun na osobu.

Na romantickou večeři zve rovněž Cafe New One. Co vás čeká? Prosecco, růže pro dámu, tříchodové menu s možností výběru, živá hudba a malá pozornost jako vzpomínka na večer. Na čem si pochutnáte? Předkrmy: tygří krevety, avokádovo-hráškový krém, citronová pěna nebo smažený kozí sýr se šafránem, máslová dýně, gel z kokosového mléka a lískových ořechů; jako hlavní chod se bude podávat jehněčí kotleta, petrželové pyré, barevná mrkev, petrželové chipsy nebo pražman, konfitovaný brambor, mango omáčka, grep, pistácie. A i z dezertů budete mít na výběr: indiánek, makronka, punčový řez nebo rakvička, kávové zrno, čokoládová terinka. Za slavnostní večeři zaplatíte 990 korun za osobu.

Lákavě vypadá také menu v Potrefené Huse. Jako přípitek se podává Prosecco Doc Treviso, pak si vychutnáte chřestový krém s pečenými dýňovými semínky a lanýžovým olejem, ten bude následován filírovanou telecí maminhou na presované ratatouille a redukci z pastisu (k tomu nebude chybět Cabernet Sauvignon nebo Ryzlink vlašský). A dezert? Porto Eirados Tawny a  ananasové ravioli plněné bílou čokoládou a mascarpone s jahodovo-mátovou pěnou. To celé za 1 289 korun.

Valentýnské menu připravili i v restauraci Goliáš. Podávat se bude Prosecco, rukolový salát s červeným pomerančem, uzeným lososem a celerovými chipsy, omáčka z čerstvého manga, jako hlavní chod grilované medailonky z vepřové panenky v kabátku z parmské šunky s jemnou  cibulovou marmeládou a bramborovo-karotkovým pyré, na závěr pak šlehaný krém z mascarpone s čerstvými jahodami a mátou, zdobený strouhanou čokoládou a domácími pusinkami. Menu vás přijde na 319 korun za osobu.

Oslavit Valentýna můžete také U Kristýna. Menu a jeho chody si můžete navolit dle chuti. Co vás čeká? Tak třeba flan z ovčího sýru a chřestu s krémem z pečené červené řepy, holandskou omáčkou a křepelčím vejcem, dýňová krémová polévka se zázvorem, nočkem ricotty, grilované, filírované kachní prso s omáčkou ze švestek, pancetty a slivovice, máslové grenaille, mousse al cioccolato nebo tartar di salmone, linguine frutti di mare, steak z tuňáka žlutoploutvého s růžovým pepřem, limetkovou omáčkou s koprem, gratinované brambory s tymiánem a citrusový sorbet s jahodami a mátou. Info o cenách zde.

To restaurace Garnet si přichystala welcome drink s tančícími brusinkami, jako předkrm carpaccio z červené řepy s kozím sýrem nebo italský tataráček se sušenými rajčaty; polévka se bude podávat dýňová se smetanou nebo hovězí vývar (celestýnské nudle, maso, zelenina). Hlavní chod potěší milovníky masa: candát s pečenou kořenovou zeleninou, bramborovo-hráškové pyré nebo eye round steak s pepřovou omáčkou a domácími americkými bramborami. Gurmánský zážitek korunuje pannacotta s lesním ovocem nebo čokoládový fondán, oříšek, vanilková zmrzlina, šlehačka. Cena je 550 korun za osobu, nebo 990 korun za pár. Deluxe balíček včetně láhve vína vás vyjde na 1 190 korun.

Ilustrační foto

Foto: Archiv redakce

Valentýnské menu pro dva nabídne restaurace Trinity. Čeká vás sekt s jahodou, salát caprese s bazalkovým pestem a opečenou bagetkou, krémová chřestová polévka s parmskou šunkou a krutony, jako hlavní chod se bude podávat losos pečený na barevném pepři s bylinkovou omáčkou a zeleninovým kuskusem nebo vepřová panenka pečená s grilovanou cuketou a višňovou koňakovou omáčkou, šťouchané brambůrky s parmezánovým chipsem a nebude chybět malinový mouse s hoblinkami hořké i bílé čokolády. To vše za 639 korun.

"Přijďte oslavit svátek svatého Valentýna a vychutnejte si menu s nádechem Francie. K tanci a poslechu zahraje country hudební skupina MS Band Velká Bystřice, těšte se i na Valentýnský fotokoutek," lákají z Cukrárny El. Chystá se tu pochopitelně i menu: profiteroles plněné pěnou z modrého sýra, kuřecí prsa na estragonu se smetanovou omáčkou a bramborovými dukátky a francouzský dezert valentýnské srdce. Cena kompletního menu je 599 korun.

Valentýnské menu servírují i v Theresian Hotel & Spa, a to již od 16:00 - speciálně pro rodiče, co nemají hlídání. Předkrm 1: Muškát moravský Frizzante 2016, uzené máslo, řepný prach, předkrm 2: Pinot gris BIO 2015, pozdní sběr, sušená hovězí svíčková a vepřová panenka na způsob GRAVLAX, řepné chipsy, řepný prach, kopr; polévka: bramborový krém, šafránový olej; hlavní chod 1: filety z okouna, pórek, jarní cibulka, cuketa (pečená v keramické hlíně), Coronas DO TORRES, hlavní chod 2: uzené kachní prsíčko, jehněčí žebírko, špalda, lanýžový olej, topinambury, Rosé d´Anjou AOP 2015. A určitě si pochutnáte i na dezertu: 1. variantou je zmrzlá kapka, jahodový sorbet, makronky, makronkový prach, 2. pak kokos, pěna z čokoládových lanýžů z kokosového mléka, sněhové pusinky, ovoce. Cena menu je 850 korun na  osobu, 1 200 korun s vinným párováním.

Valentýnské menu mají i v Penzionu U Bláhů. Podávat se bude bruschetta s mozzarellou a cherry rajčátky, bazalka; silný slepičí vývar s nudlemi, masem a zeleninou; jako hlavní jídla a přílohy budou: steak z čerstvého lososa na italském krémovém rizotu s parmezánem, steak z vepřové panenky s pepřovou omáčkou, šťouchaný brambor nebo filírovaný kuřecí steak s pestem a smetanou, basmati rýže a jako sladká tečka domácí tiramisu z mascarpone a jahodami. Za menu pro dva zaplatíte 690 korun.

Rovněž Svatováclavský pivovar si připravil menu. Čeká vás Prosecco Scavi Ray Frizante; romantické pokušení v podobě hovězího rostbeefu s pikantním dipem nebo grilované fety se sušenými rajčaty; jako hlavní chod se bude podávat valentýnské okouzlení - hovězí Rump steak, pepřová omáčka, pečené brambory nebo filet z candáta, citronová omáčka, šťouchané brambory. A sladkým mámením na závěr bude jahodový cheesecake. Cena menu je 550 korun na osobu.

Romantickou večeři si můžete vychutnat v Nutrend Worldu. Protože byl zájem o valentýnské menu enormní a první termín se zaplnil, zajít sem můžete i 15. února. Podávat se bude prosecco; marinované Foie gras, čokoláda, portské želé, brioška; pošírovaný losos, šampaňská espuma, zeleninové ragů, ricotta nok; telecí ossobuco na víně, celerové pyré, piklované žampiony a čokoládová variace. Za osobu zaplatíte 590 korun.

Menu si přichystali i ve Šnytu Mikuldě. Jako předkrm se bude podávat uzené kachní prsíčko na salátku s brusinkami a mini croissantem; jako hlavní chod vepřová panenka plněná mandlovým sýrem, pečené grenaille s omáčkou proscuitto nebo kuřecí prsíčko s bylinkami (sous-vide) na lanýžovém risottu; jako dezert hruška pošírovaná v červeném víně se skořicovou omáčkou. Cena menu za osobu je 420 korun.

Vychutnejte si valentýnské menu v Restauraci Mačák. Co vás čeká? Prosecco s jahodou; domácí játrová paštika ve slanině s brusinkami a opečeným toastem; steak z lososa s bylinkovo-citronovým máslem podávaný s opékaným bramborem nebo vepřová panenka v parmezánové krustě s dýňovým pyré; ananasové ravioli s jahodovým přelivem. Cena ze menu je 389 korun.

Chutnat vám bude i U Maci. Co se bude servírovat? Předkrm pro ni: tatarák z červené řepy s kozím sýrem, rozpečená bagetka, pro něj: kachní paštika, cibulové čatní, rozpečená bagetka; hráškový krém s opečenou slaninkou a krutony; hlavní chod pro ni: kuřecí prsíčko plněné ricottou, špenátem a sušeným rajčetem, pečené grenaile na rozmarýnu, pro něj: hanger steak s pepřovou omáčkou, naše hranolky; dezert pro ni: Pavlova s karamelovým krémem, banán a ořech, pro něj: panna cotta s lesním ovocem. Cena menu pro oba je 799 Kč.

Valentýnské menu připravuje také Archa Restaurant na Svatém Kopečku. Na jídelní lístek si však zatím musíte počkat. :)

Pokud jsme vás právě navnadili, neváhejte si v restauracích rezervovat stůl. Zamilovaných dvojic je v Olomouci evidentně dost a místa se rychle plní. Krásného Valentýna! :)

Valentýnská menu průběžně doplňujeme podle údajů, které nám poskytují jednotlivé restaurace.