Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 8.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kde si v Olomouci dobře a účinně zacvičíte? Najděte si oblíbené fitko v našem přehledu

Tipy a názory

24.9.2018

Zuzana Doleželová

Čas trávený v plavkách u vody je již definitivně za námi, ale cvičení bychom rozhodně neměli podceňovat ani na podzim - blíží se totiž další vrchol roku: plesová sezona. Podívali jsme se, kde si v Olomouci dobře zacvičíte, a přinášíme vám několik tipů na fitness centra. Věřte, že udržet tělo ve formě může být i docela zábava a rozhodně to stojí za to!

OMEGA centrum sportu a zdraví

Adresa: Legionářská 19
Otevírací doba: Po-Ne 06:00-23:00
Kontakt: www.omegasport.cz

Tohle fitko asi netřeba představovat. Jedná se zkrátka o sportovní komplex, jenž slouží všem, kteří hledají komplexní služby s nadstandardní úrovní kvality. Zahrát si tu můžete tenis, squash, badminton, ale také si dát do těla při aerobiku, v nabídce je rovněž TRX, Power Plate, jóga nebo Milon circle. Velkou výhodou Omegy je regenerační zóna, kde si (nejen) po cvičení můžete dopřát masáže, saunu nebo whirlpool. Veškerá cvičení lze rezervovat na webu, kde je uveden i ceník jednotlivých služeb.

Foto: Facebook OMEGA

CONTOURS fitness pro ženy

Adresa: Lafayettova 12
Otevírací doba: Po 07:00-21:00; Út 06:30-20:00; St 07:00-21:00; Čt 06:30-20:00; Pá 07:00-20:00; So 09:00-14:00; Ne 14:00-20:00
Kontakt: www.contours.cz/olomouc

Adresa: Pasteurova 63
Otevírací doba: Po-Pá 08:00-20:00; So 14:00-20:00; Ne 09:00-14:00
Kontakt: www.contours.cz/olomouc-pasteurova

Jak už název napovídá, sem je vstup mužům zakázán. :) Jedná se o fitness pro ženy s kruhovým tréninkem. Cvičení účinně a rychle pálí tuky a tvaruje ženskou postavu již za 30 minut 2x týdně. Překážkou není jakýkoliv věk, hmotnost, kondice a zdravotní omezení. Po celou dobu se o vás stará trenérka, která vám poradí i se stravou. Ideální místo, pokud s cvičením začínáte a rády se vyhnete pohledům vysportovanějších jedinců, nebo pro ty, které si při sportu nepotrpí na pánskou společnost. Doporučujeme.

Foto: Ondřej Hlaváček

ULTIMATE FITNESS

Adresa: Lazecká 70A
Otevírací doba: Po-Pá 06:00-21:00; So 08:00-12:00; Ne 08:00-13:00
Kontakt: www.ultimatefitness.cz

Jestliže Contours je vyloženě dámskou záležitostí, v Ultimate Fitness se bude líbit mužům. Ale abychom byli objektivní - nejen jim, vítány jsou pochopitelně i ženy, které ocení zejména kruhový trénink. A myšleno je i na dětské návštěvníky, kteří mají vlastní lekce. Vedle již zmíněného se tu specializují na cross trénink, vzpírání nebo kompenzaci. Můžete si zvolit buď osobní trénink, kde se vám bude věnovat zkušený trenér, a nebo si jít zacvičit na skupinové lekce, které vás vtáhnou týmovou atmosférou. 

Foto: Jan Procházka

FIT-KO

Adresa: Dolní Hejčínská 36
Otevírací doba: Po-Pá 07:00-21:30; So, Ne 09:00-21:00
Kontakt: www.fit-ko.eu

Fit-ko je moderní fitness centrum vybavené profesionálními stroji Grünsport, Lifefitness, Technogym, Concept2, dvěma sály, fitness plochou s aerobní, funkční, činkovou zónou se všemi základními fitness stroji. Tady si zkrátka zacvičí všichni - vyznavači strojů a činek, nadšenci do funkčního tréninku s širokou paletou pomůcek (TRX, bosu, lana, expandery, kettlebelly, míče, jumpingové trampolínky...), ti, kterým stačí několik hrazd a vlastní tělo, nebo ti, kteří si přijdou jen zaběhat, zaveslovat či využít jiné kardio trenažery. Pro ty, kteří rádi cvičí pod dohledem, tu mají i zkušené trenéry. Načerpat energii můžete v soláriu.

SVĚT FITZONE

Adresa: Schweitzerova 798/99a
Otevírací doba: rozvrh naleznete na webu
Kontakt: www.fitzoneolomouc.cz

Svět FitZone vznikl z dlouholeté zkušenosti ze sportovního tréninku, z poradenství v oblasti životního stylu, z mateřství i rodičovství. Vedle HEATU tu naleznete power jógu, TRX, PortDeBras, funkční trénink, pilates či cvičení na břicho. Velmi oblíbená je kombinace HEAT/TRX, kdy cvičíte 30 nebo 45 minut jedno, pak další půlhodinu druhé. Myšleno je tu i na nastávající maminky. Těhotné ženy si mohou přijít zacvičit na míčích, jógu, pilates a také HEAT, kde je speciálně upravená zátěž. Součástí je dětský koutek s aktivním hlídáním. Poradí vám tu se stravou i tréninkem. "Cvičení nesmí být cíl, ale forma relaxace, ke které se budete s nadšením vracet. Pouze tak to má smysl," říká majitel a lektor Tomáš Hýna.

Foto: Jan Procházka

FLEX - FITNESS Olomouc

Adresa: Stupkova 10
Otevírací doba: Po-Pá 07:30-21:00; So 09:00-12:00; Ne 15:00-20:00
Kontakt: www.flex-fitness.cz

Cross Gym je vybaven pro všechny příznivce posilování, bodybuildingu a crossfitu. Funkční studio nabízí ty nejnovější trendy ve skupinových lekcích, nechybí jóga, cvičení na zadek a stehna, pilates, ale také například cvičení pro seniory. Jako jediní v Olomouci mají v nabídce Slimbox, TRX-Rip trainer či Alpinning. Aréna pak slouží funkčnímu tréninku s vlastní vahou, kettlebells, najdete tady lodní lana, pneumatiky a autentické překážky pro nácvik extrémních překážkových běhů. Máte možnost trénovat pod vedením ve vypsaných lekcích, nebo individuálně. Rozvrh cvičení najdete zde.

Foto: www.flex-fitness.cz

CENTRUM POHYBU

Adresa: Sokolská 7
Otevírací doba: Po-Pá 08:00-12:00, 15:00-21:00; So dle objednávek; Ne 08:00-12:00, 17:00-21:00
Kontakt: www.centrumpohybuol.cz

Centrum pohybu je fitness centrem pro každého. Nabízí bezbariérovou tělocvičnu, má lekce pro rodiče s dětmi, cvičení pro děti, seniory a samozřejmě pro dospělé. Zajišťuje individuální tréninky i poradenství. Můžete si přijít zacvičit pilates, zaskákat na trampolínách, v nabídce je rovněž flexi-bar, SMsystém, dancejóga, powerjóga, latinodance, sportovní přípravky pro děti, bodyform, velké míče, krankcycling, K2 hiking, fitmami či HOOPING pro děti i dospělé. Součástí je i aquafitness v hotelu Flora. Rozvrh naleznete zde.

Foto: Facebook Centra pohybu

BODYTEC

Adresa: Komenského 861/3
Otevírací doba: Po-Pá 07:00-21:00; So 07:00-14:00; Ne zavřeno
Kontakt: www.bodytec-olomouc.cz

Dvacetiminutový trénink jednou týdně a vaše tělo bude zpevněné, aktivní a bude spalovat dostatek energie. Zkrátka budete vypadat skvěle. Zdá se vám to jako sci-fi? Ne, to je EMS - elektrická stimulace svalů, tedy časově nejefektivnější trénink současnosti. Během intenzivního tréninku pracují i ty svaly, o nichž nemáte ani tušení. Vyzkoušeno. ;) Rezervace provádějte tady.

Foto: Jan Procházka

BODY BODY

Adresa: Palackého 14
Otevírací doba: Po-Pá 07:00-21:00; So, Ne zavřeno
Kontakt: www.bodybody.cz

BodyBody pracuje s EMS tréninkem. Za 20 minut procvičíte až 90 % svalové hmoty. Při tréninku zatěžujete své tělo přirozeným pohybem, každá svalová reakce je navíc podporována elektrickým impulzem, který výrazně zvyšuje a prohlubuje účinnost cvičení. Takže stačí přijít jednou (maximálně dvakrát) týdně a výsledky se dostaví! :) BodyBody vám dokáže pomoci s posílením svalů a s tvarováním postavy, se snížením tělesného tuku, zmírňuje projevy celulitidy i bolesti zad. Velkou výhodou je přítomnost trenéra po celou dobu lekce. Rezervovat místo si můžete tady.

RELAX SPORT - PAVOL JABLONICKÝ

Adresa: Janského 8
Otevírací doba: Po-Ne 07:00-22:00
Kontakt: www.pavoljablonicky.cz

Fitcentrum pod vedením mistra světa první třídy Pavla Jablonického je vybaveno stroji Technogym a Grűnsport. Fitcentrum je klimatizováno, naleznete tu rovněž prodej doplňků stravy a po namáhavém cvičení můžete posedět na baru. :) Informace o cenách naleznete zde.

Ať už preferujete jakýkoliv pohyb či sport, cvičení bychom neměli podceňovat. Ona totiž taková půlhodinka ve fitku nejen pomáhá našemu tělu, ale také naší duši. ;) Tak vzhůru do cvičení!