Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.8 °C

Bez nástrojů z Weby by se automobilky neobešly. Díly, které se pomocí nich vyrábějí, drží posádku v bezpečí

LIGA ÚSPĚŠNÝCH #15

8.2.2023

Jan Procházka

Díly, vyrobené pomocí našich nástrojů, drží v bezpečí posádku auta. Tak by se ve zkratce dala shrnout náplň činnosti společnosti Weba, firmy se čtyřicetiletou tradicí, jejíž technologická i výrobní část už léta sídlí v Olomouci. Automobilky Porsche, Mercedes či Tesla spoléhají na šikovnost, znalosti a vynalézavost místních lidí. Představujeme další díl seriálu Liga úspěšných, ve kterém vás společně s Okresní hospodářskou komorou Olomouc seznamujeme s podniky a firmami, jež významem daleko přesahují náš region.

Že jsou v Česku jen montovny? Tento omyl se traduje už dlouho. A u nás na Olomoucku ho vyvrací desítky úspěšných společností, jejichž výrobky se vyvážejí do celého světa, firmy často jedinečné ve světovém kontextu, které jsou součástí klíčových dodavatelských řetězců pro světové giganty.

Každý měsíc jednu z nich představujeme v našem seriálu Liga úspěšných.
Přečtěte si i další díly »

Už více než dvacet let sídlí v Bystrovanech výrobní a technologický závod mezinárodní společnosti Weba. Právě v Olomouci se vyvíjejí a následně vyrábějí produkty, které odsud míří do celého světa. “Naší hlavní náplní je výroba nástrojů pro lisování vysokopevnostních dílů pro automobilový průmysl,” vysvětluje Robert Raich, ředitel závodu. “Zjednodušeně řečeno: máte lis, do něj nasadíte formu našeho nástroje a do ní se pomocí robotů vkládá materiál, který se tváří. A my vyrábíme právě tuto tvářící formu.” Zní to jednoduše, jednoduché to ale není, protože díly, které se pomocí nástrojů z Weby vyrábějí, jsou komplikované a musí být velice přesné, aby splňovaly vysoké nároky automobilového průmyslu.

“Navrhnout a vyrobit takový nástroj trvá až šest měsíců, může mít totiž až čtyřicet tun a musí splňovat přísné mechanické parametry, aby zajistil dostatečné bezpečí posádky. Know-how pro výrobu takto unikátního produktu má ve světě minimum společností. Funguje to tak, že nám zákazník dodá 3D model dílu, který chce sériově vyrábět. Například středový ‘B’ sloupek automobilu. Naše konstrukční oddělení následně vyvine vhodnou metodu a zkonstruuje celý nástroj pro výrobu požadovaného dílu. Takto připravený model nástroje je prostřednictvím bezvýkresové dokumentace sdílen do výroby,” popisuje celý proces Robert Raich. Týmy strojařů a nástrojařů vyrobí finální hotový nástroj, který se následně ve Webě odzkouší za sériových podmínek. “Návazně tým Weba instaluje a uvádí finální produkt do provozu na sériové produkční lince přímo u zákazníka. Samozřejmostí je i případný servis,” doplňuje Raich.

Více informací o společnosti včetně nabídky volných míst najdete na jejich webových stránkách.

Weba se specializuje především na pevnostní díly karoserie, které spadají do takzvané skupiny BIW: “Nejedná se pohledové části automobilu, jako třeba dveře nebo kapota, ale o části, které nejsou vidět, avšak dokáží absorbovat energii při nárazu vozidla a zajišťují tak bezpečnost posádky vozu. Proto se naše nástroje využívají pro technologii horkého tváření: při ohřevu na 950 stupňů se materiál stává lépe tažitelným, takže mohou být tvářeny složité díly při nižší spotřebě materiálu. A po rychlém ochlazení je dosaženo velmi vysoké pevnosti,” představuje Raich.

Foto: archiv Weba

Velmi komplikované výrobní postupy nevyžadují jen moderní a částečně či plně automatizovaný strojní park a vyspělé technologie, ale především znalosti a zkušenosti zaměstnanců, kterých je v Olomouci na dvě stovky. “Máme tu opravdu špičkové pracovníky, ať už ve výrobě, nebo ve vývoji,” zmiňuje Ondřej Zíma, personální manažer. „Pokud k nám přijde někdo nový a nemá moc zkušeností, může zaškolení na některých pozicích trvat až dva roky, během kterých nového kolegu samozřejmě plně podporujeme. Ale potom je z něj opravdu odborník.”

Přestože fluktuace zaměstnanců je velmi nízká, nové pracovníky firma stále hledá. “Vždycky se nám hodí zkušení obráběči kovu, těch není nikdy dost,” podotýká se Zíma, “ale hledáme i další profese, například PLC programátory a zručné nástrojaře.”

Weba spolupracuje i se školami v regionu. “Například každý rok tu máme zhruba desítku učňů ze Střední školy strojírenské z Lutína. Většina z nich u nás po dokončení školy už zůstane,” vysvětluje Zíma.

Péče o zaměstnance patří ke klíčovým firemním prioritám. “Pět týdnů dovolené je samozřejmostí. K zajímavým bonusům patří dále například systém Cafeterie s příspěvkem až dva tisíce korun měsíčně. Rovněž máme zavedené nadstandardní příplatky – například za noční směnu vyplácíme dvacet korun plus dvacet procent, čímž se pohybujeme na nejvyšší vyplácené hranici v rámci regionu,” zmiňuje Zíma a doplňuje, že zájemcům z řad zaměstnanců hradí firma také jazykové kurzy.

Sídlo společnosti v Bystrovanech.

Foto: archiv Weba

„Loajalitu, znalosti a odpovědný přístup, kterých si vedení společnosti velmi váží, dokážeme patřičně ocenit, proto mají naši zaměstnanci nadprůměrné mzdy a podíl na zisku společnosti,” vypočítává Zíma a dodává, že přestože poslední rok a půl byl nejen v ekonomice velmi tvrdý, vzrostly zaměstnancům mzdy o patnáct procent. “Je to tím, že je firma zdravá a současně si uvědomuje svoji odpovědnost vůči zaměstnancům, takže pokud se makroekonomická situace extrémně nezhorší, tuhle krizi přečká bez následků, které by pocítili naši lidé. Dle současné zakázkové vytíženosti se ale nemáme čeho obávat,” vysvětluje.

Weba se velmi proaktivně angažuje rovněž v oblasti regionální sociální odpovědnosti: podporuje různé charitativní projekty jako je Běh pro dobrou věc v rámci olomouckého půlmaratonu, pravidelně sponzoruje nejen partnerskou strojírenskou školu v Lutíně, ale i akce Červeného kříže. “A pořádáme i sbírky mezi zaměstnanci. Vybranou částku firma zdvojnásobí. Takto jsme například zajistili nezanedbatelný finanční obnos pro Ukrajinu, především na nákup zdravotnického vybavení,” zmiňuje Ondřej Zíma.

Ředitel olomouckého závodu Robert Raich u linky na horké tváření.

Foto: Jan Procházka

Vedení společnosti při své výrobní činnosti klade velký důraz na minimalizaci negativních dopadů na životní prostředí a kontinuálně podporuje interní ekologické projekty. Od loňského roku odebírá energie výhradně ze zelených zdrojů a zavázala se v rámci své činnosti ke snižování produkování oxidu uhličitého.

V loňském roce obdržela Weba v kategorii firem do 250 zaměstnanců první místo v soutěži Cena hejtmana Olomouckého kraje za společenskou odpovědnost.

A plány do budoucna? “V tuto chvíli je ve fázi jednání případné rozšíření stávající sériové výroby, vyšší automatizace a vzhledem k očekávané zakázkové vytíženosti i nábor nových pracovníků ve druhé polovině roku 2023,” říká Ondřej Zíma. 

Poslední roky jsou pro společnosti působící v oblasti automotive značně náročné, ředitel závodu Robert Raich ale věří, že společnost Weba vyjde ze současné situace vítězně. „Jsem o tom přesvědčen. Jsme tým odborníků s unikátním produktem, o který je značný zájem. A současná realita toto potvrzuje,“ dodává.