Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festivaly 2018: užijte si zábavu a skvělou hudbu v Olomouci i okolí, festivalová sezona startuje

Tipy a názory

16.5.2018

Autor: Zuzana Doleželová

Taky tak milujete léto? Nejen že venku je fakt krásně, všechno je takové optimističtější, čekají nás dovolené a prázdniny, ale také se koná spousta akcí, na které rozhodně stojí za to zajít. Přinášíme vám přehled všech zajímavých hudebních (někdy je to i o jídle a dobrém pivečku) festivalů, které se v Olomouci a okolí konají.

Přijďte si užít pohodovou atmosféru na některý z festivalů, které se v Olomouci a okolí konají... Přijďte si užít pohodovou atmosféru na některý z festivalů, které se v Olomouci a okolí konají... Foto: Jan Procházka

ŠTĚPFEST - akce již proběhla

Kdy: 19. května od 17:00
Kde: Dolní, Štěpánov
Za kolik: vstupné dobrovolné
Více informací →
Čekají vás HAZYDECAY, Criminal Colection, Goofy Cow, Outsider a Private Jet, nebude chybět ani afterparty, dobré jídlo a pití.

RO(C)K NA STATKU - akce již proběhla

Kdy: 19. května od 18:00
Kde: Hospoda Na Statku, Skrbeň
Za kolik: 100 korun
Více informací →
Opět po roce je tady RO(C)K NA STATKU. Těšit se můžete na kapely Fastmade, Hazydecay a hlavně známé písně kapely KABÁT v podáni Kabát Tribute a navíc je pro vás připravena autogramiády dvou členů kapely KABÁT. Na závěr bude i ohňostroj.

BEERFEST - akce již proběhla

Kdy: 24.-26. května
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: Čt 180 korun, Pá 220 korun, So 200 korun
Předprodej zde →
Více informací →
Olomoucký pivní festival letos nabídne opravdu zvučná jména. Sedmnáctý ročník svátku piva přivítá, kromě desítek pivovarů, také hudební hvězdy. Tou nejzářivější bude bezesporu legenda všech legend - nestárnoucí Olympic. A taky znovuzrozená formace Gaia Mesiah. A chybět nebudou ani Mandrage, Horkýže slíže, Žlutý pes, Vilém Čok, Děda Mládek Illegal Band, Laura a její tygři, MIG 21 nebo Walda Gang. Tohle by si neměl nechat ujít žádný milovník piva! ;) A ani fanoušek kapel - letos bude totiž součástí programu také autogramiáda. 

Veškeré informace naleznete v BEERFEST MAGAZÍNU!

Beerfest Beerfest Foto: Jan Procházka

BOUNTY ROCK CAFE OPEN AIR - akce již proběhla

Kdy: 16. června od 12:00
Kde: Korunní pevnůstka
Za kolik: 699 korun
Předprodej zde →
Více informací →
Tradiční hudební svátek, letos už po osmé, v Olomouci nabídne strhující proud vokálního a instrumentálního mistrovství. V areálu Korunní pevnůstky se vystřídá sedm skupin a interpretů: proslulý band The Magic of Santanta, blues rockový kouzelník Ryan McGarvey, kapela snů Supergroup, progresivní Dymytry, ex-Rainbow zpěvák Doogie White, dánská smršť Blindstone a legendární olomoucký Skramasax.

Bounty Rock Cafe Open Air Bounty Rock Cafe Open Air Foto: Jan Procházka

ZUBRFEST - akce již proběhla

Kdy: 16. června od 10:00
Kde: areál přerovského pivovaru Zubr
Za kolik: 100 korun v předprodeji, na místě 150 korun
Předprodej: od 29. května ZDE → 

Více informací →
Čeká vás hudební nářez v podání patnácti interpretů, například Horkýže Slíže, Marcel Woodman, Marta Jandová, Vypsaná Fixa, Desmod nebo Critical Acclaim, pak freestyle motocross show Libora Podmola a hlavně nejlepší pivo roku 2018, jedenáctka Zubr Grand přímo z ležáckého sklepa a taky tradiční soutěže a spousta zábavy.

Horkýže Slíže Horkýže Slíže Foto: Jan Procházka

ROCKOVÁ HORKA - akce již proběhla

Kdy: 23. června od 15:00
Kde: venkovní areál Sokol
Za kolik: 200 korun
Více informací →
Můžete se těšit na kapely Crunch, Green Day Revival, Stracené ráj, BTO Katoda Olomouc, Accept Revival, AC/DC - Bon Scott Memorial Band, také na bohaté občerstvení: makrely, domácí klobásky, steaky, bramboráky vyladěné uzeným a k tomu skvělý Moravan 11°.

OAKFEST - akce již proběhla

Kdy: 29. a 30. června
Kde: Dub nad Moravou, Bolelouc výletiště u splavu
Za kolik: 300 korun v předprodeji, na místě 350 korun oba dny / pátek 150 korun / sobota 250 korun
Předprodej zde→
Více informací →
Přijďte si užít skvělou akci na ekologický a benefiční open air hudební festival v krásném prostředí u řeky Moravy 13 km od Olomouce. 18 kapel, 2 DJové a doprovodný program. K jídlu bude klasika v podobě domácích gulášů, pochoutek z udírny, makrely a hamburgery, vegetariánská a veganská kuchyně. V areálu je stanové městečko.

EXPLOSIVE SOUNDS FESTIVAL - akce již proběhla

Kdy: 13. a 14. července
Kde: Korunní pevnůstka
Předprodej zde→
Více informací→
Festival, na který budete vzpomínat ještě dlouho poté! "Nic se tomu nevyrovná," slibují pořadatelé. A na koho se můžete těšit? Na dvou pódiích se představí například MARPO & TROUBLEGANG, LEOŠ MAREŠ, EGO, STRAPO, LARIS DIAM, AK, EKTOR, ATMO MUSIC, MATAMAR, JAKUB DĚKAN, MANENE, CHRIS SADLER, VIKTOR SHEEN, RENNE DANG, SHARLOTA a mnoho dalších

PIVOVARSKÉ SLAVNOSTI - akce již proběhla

Kdy: 14. července od 13:00
Kde: Minipivovar Kosíř
Za kolik: vstup zdarma
Více informací →
Těšit se můžete na výborné pivo a dobré občerstvení. Z hudební produkce se chystá koncert kapel Fiannan, Team Revival, Pryor Rock a Black Sabbath Dio Tribute.

ROCKOVÉ LÉTO - akce již proběhla

Kdy: 21. července od 13:00
Kde: Červenka u Litovle
Za kolik: 200 korun
Více informací →
Zahrají Ortel a Ondrej Ďurica, Perseus, Skramasax, Obereg, Alžběta, Calibos, Salamandra, Sarkonia. Výtěžek z akce půjde na pacientský onkologický program. V areálu je možné stanovat.

Perseus Perseus Foto: Jan Procházka

ŠTERNBERSKÝ KOPEC - akce již proběhla

Kdy: 27.-28. července
Kde: hrad Šternberk
Za kolik: Pá 290 korun, So 450 korun, oba dny 640 korun; na místě o 100 korun více
Předprodej zde →
Více informací →

Na 15. ročníku oblíbeného festivalu vystoupí Mirai, Adam Ďurica, Xindl X, Sto zvířat, Čechomor, Instinct, Premier, Perutě, Hodiny, IMT Smile, Arakain & Lucie Bílá a Argema. Předprodej všech vstupenek končí 15. 7., lístky potom zakoupíte už jen na místě dražší o 100 korun.

HANÁCKÉ WOODSTOCK A BYSTŘICKÉ PIVNÍ SALÓN - akce již proběhla

Kdy: 4. srpna od 12:30
Kde: zámecký park a amfiteátr
Za kolik: předprodej do 31. 7. 300 korun, od 1. 8. a na místě 400 korun
Více informací ?
Nenechte si ujít 8. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock v Zámeckém parku a amfiteátru ve Velké Bystřici. Na Zámeckém náměstí (v zóně bez vstupenky) můžete navštívit Bystřické pivní salón, v nabídce bude více jak 24 druhů piv, jídla a pochutiny po celé odpoledne až zhruba do půlnoci. Rockerům mladším 13 let vstup povolen pouze v doprovodu rodičů a zdarma. Zahrají: Wohnout, 5th Avenue Blues (PL), Dark Gambale, Synkopy 61, Kamil Střihavka a Leaders, Distant Bells, Pumpa, Everlasting Dark.

Kamil Střihavka zazpívá na Woodstocku Kamil Střihavka zazpívá na Woodstocku Foto: Jan Procházka

LITOVELSKÝ OTVÍRÁK - akce již proběhla

Kdy: 11. srpna od 10:00
Kde: Pivovar Litovel
Za kolik: zdarma
Více informací
Kromě hudebního svátku je festival i dnem otevřených dveří pivovaru, který návštěvníkům umožňuje nahlédnout pod pokličku litovelským sládkům. Na hlavní scéně vystoupí Aneta Langerová s kapelou, Stracené ráj, Turbo, Marcel Woodman orchestra, Second Hand Kabát revival, Tři ségry a nebude chybět ani ohňostroj.

LÉTOFEST - akce již proběhla

Kdy: 17.-19. srpna
Kde: vedle Galerie Šantovka
Za kolik: 850 korun v předprodeji, 950 korun na místě
Předprodej zde ?
Více informací ?

Druhý ročník LétoFestu láká na zvučná jména. Během dvou dní se publiku představí No Name, BSP, Chinaski, MIG 21, Anna K., Iné Kafe, Xindl X, Marek Ztracený, Wanastowi Vjecy a Kabát.

No Name vystoupí na LétoFestu No Name vystoupí na LétoFestu Foto: Jan Procházka

BOUZOV HRADY CZ

Kdy: 24.-25. srpna
Kde: Bouzov
Za kolik: Pá 400 korun, So 490 korun, permanentka 790 korun
Předprodej zde →
Více informací →

Bouzov je poslední zastávkou na šňůře festivalových vystoupení po českých hradech. Zahrají Divokej Bill, MARPO & TroubleGang, Pražský výběr,Tomáš Klus, Jelen, Škwor, Slza, Rybičky 48, Lenny, Mandrage, Monkey Business, Horkýže Slíže, Vypsaná fixa, Visací zámek, Ivan Mládek a spousta dalších oblíbených kapel.

Na Bouzově zahraje a zazpívá i Lenny Na Bouzově zahraje a zazpívá i Lenny Foto: Jan Procházka

Pokud pořádáte jakýkoliv festival, nebo víte o nějakém, který se koná a není v našem přehledu, napište nám na e-mail redakce@olomouc.cz a my jej rádi zařadíme.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová