Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 13 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: facebook Barbory Zatloukalové

Barbora Zatloukalová

* 3. 6.  1997, Olomouc

Atletka, vícebojařka, mistryně republiky v halovém pětiboji.

Je absolventkou Církevního gymnázia Německého řádu v Olomouci. Poté vystudovala obor trenérství a management sportu na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého.

První sportovní zkušenosti sbírala v oddíle juda a asi v 8 letech přešla do atletické přípravky v AK Olomouc. Ve 12 letech ji začal vést Zdeněk Rakowský, který tehdy trénoval žáky ve sportovních třídách na ZŠ Heyrovského. V roce 2011, kdy se v Olomouckém kraji konaly Hry letní olympiády dětí a mládeže, vybojovala 2 zlaté medaile.

V roce 2014 závodila na mistrovství světa do 17 let, které se konalo v Doněcku. O rok později startovala na ME ve švédské Eskiltuně a v roce 2016 se po úspěšné maturitě zúčastnila mistrovství světa juniorů v polské Bydgošti.

Po dovršení juniorského věku přestoupila do USK Praha. Tam se jí ale kvůli vleklým zdravotním potížím sportovně příliš nedařilo, a tak se vrátila v roce 2020 zpět do AK Olomouc. V Olomouci v tréninkové skupině s Michaelou Gieselovou a Katrin Sásovou vytvořily výbornou tréninkovou skupinu a byly základem ligového družstva. Bára se začala opět zlepšovat, tvořit si osobní rekordy a v roce 2021 vše korunovala stříbrnou medailí na MČR ve víceboji v Třebíči.

Během svého sportovního působení v Olomouci posbírala z mistrovství České republiky 40 medailí, z toho 14 zlatých. Jako jediná žena v republice získala všechny mistrovské tituly z vícebojů od kategorie mladších žákyň až po dospělou kategorii.

Skvělou sportovní kariéru zakončila nečekaným triumfem a posledním chybějícím titulem na republikové úrovni na MČR v halovém pětiboji v únoru v roce 2023 v Praze.

Nyní je na pracovním pobytu v Kanadě.