Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 8.8 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: archiv Divadlo Tramtarie

Marek Zahradníček

* 10. listopadu 1961, Zlín

Divadelní a filmový herec, moderátor.

Studoval gymnázium v Opavě, tam působil ve Slezském divadle jako statista, než mu bylo nabídnuto plnohodnotné herecké angažmá (1982).

Po revoluci začal hostovat v Moravském divadle, kde potom mezi lety 1990 až 1995 působil jako člen činohry, účinkoval ve zhruba dvou desítkách inscenací. (Černí baroni, Past na myši, Tři veteráni, Cyrano de Bergerac, Lev v zimě či Marná lásky snaha) Několik let působil ve Studiu Hořící žirafy, od roku 2004 je členem Divadla Tramtarie, kde účinkoval a účinkuje ve většině stěžejních inscenací.

Příležitostně nadále hostuje i v Moravském divadle (Léto na kole, Mistr a Markétka...).

V televizi se poprvé objevil v seriálu Logaritmus lásky (1985) a o rok později se jako filmový syn Pavla Nového objevil v seriálu Velké sedlo. Malou roli si zahrál i v seriálu Strážmistr Topinka (2019) a objevil se i ve snímku ONEMANSHOW: The Movie (2023).

Jako moderátor působil i v Českém rozhlase Olomouc a TV Prima, veřejnost ho zná z mnoha společenských akcí, plesů či hudebních festivalů. Mnoho let také "předskakoval" olomoucké fotbalové Sigmě, když moderoval program před zápasy a o přestávkách.

Je ženatý, má dceru. Žije na Novém Světě.