Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 16.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo je kdo v Olomouci

MUDr. Jan Vojáček, CFMP

*28. 12. 1981, Olomouc

Bývalý ligový brankář Sigmy Olomouc, praktik funkční medicíny, zakladatel klubu Umění být zdráv.

Po gymnáziu nastoupil na Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a zároveň hrál fotbal za třetiligový Uničov. Po promoci chtěl otestovat svoje možnosti v profesionálním fotbale a přidal se k prvoligovému A týmu Sigmy Olomouc. V sezoně 2006/2007 nastoupil k 21 prvoligovým zápasům. Pak chytal ještě za Trnavu, Jihlavu a ve Skotsku za Dumbarton. Po aktivní kariéře ještě nastupoval za reprezentační výběr lékařů České republiky.

Po návratu ze Skotska nastoupil na ortopedickou kliniku Fakultní nemocnice v Olomouci, ale cítil, že to není jeho poslání. To našel až na klinice Endala, kde postupně rozvíjel své znalosti a praxi co by lékař tzv. funkční medicíny, která splňovala jeho představy o komplexním přístupu k léčení lidí. Funkční medicínu následně vystudoval na univerzitě spadající pod jihokalifornskou univerzitu zdravovědy a získal titul CFMP – Certified functional medicine practitioner, certifikovaný praktik funkční medicíny.

Je autorem knihy Umění být zdráv, mnoha článků a přednášek o možných příčinách vzniku chronických onemocnění a o možnostech, jak docílit a udržet zdraví. Založil klub Umění být zdráv, ve kterém jako lektor působí i herec Jaroslav Dušek.

V Institutu funkční medicíny a výživy působí jako mentor pro lékaře v programu funkční medicíny.

S manželkou Šárkou mají dceru Emu. Žijí v Praze.