Tailor Filip - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Daniel Schulz

Filip Tailor

(vl. jménem Mgr. Filip Krejčí, Ph.D.)
* 29. ledna 1985, Brno

Hudební skladatel, klávesista, spoluzakladatel Hudebního Institutu a pedagog

Studoval Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Mohelnici, je absolventem olomoucké pedagogické fakulty, oboru Učitelství pro druhý stupeň ZŠ (zaměření angličtina a hudební výchova) a také postgraduálního studia Hudební teorie a pedagogiky PdF UP. Hru na klavír studoval na ZUŠ Žerotín, kde později působil i jako učitel.

V roce 2012 založil společně se zpěvákem Adamem B. Sychrowem Hudební institut, soukromou školu, kde se vyučuje hra na klávesové nástroje, kytaru, zpěv a další obory.

Od roku 2014 působí na katedře hudební výchovy PdF UP. Je autorem hudby k několika inscenacím Moravského divadla Olomouc i jiných divadel a zároveň i autorem aranžmá a hudebního nastudování mnoha hudebních inscenací nejen v Moravském divadle Olomouc, ale i v Městském divadle Zlín a na Slovensku. Pravidelně aranžuje pro Big band Žerotín a olomoucké pěvecké sbory. Je také autorem oficiální znělky města Olomouce s názvem Téma pro Olomouc, kterou nahrála Moravská filharmonie Olomouc a která měla slavnostní premiéru v roce 2021 při příležitosti Dnů evropského dědictví.

Účinkoval, účinkuje nebo pravidelně hostuje v mnohých olomouckých kapelách. Od roku 2021 je členem kapely Natálie Tichánková & 4GOOD, eponymní debutové album vydala kapela v roce 2022.

V roce 2024 měl v Moravském divadle premiéru jeho muzikál ELA! o automobilové závodnici Elišce Junkové.

Jeho otcem je herec činohry Moravského divadla Jaroslav Krejčí.

Je ženatý, má dítě. Žije v Olomouci.