Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 12 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Jan Procházka

Mgr. Lubomír Smékal

* 7. 2. 1952

Olomoucký psycholog, psychoterapeut, rodinný a vztahový poradce, terapeut, scénárista.

Po studiu psychologie na Filozofické fakultě Univerzity Palackého následoval postgraduál na Univerzitě Komenského v Bratislavě (1981). Absolvoval zahraniční stáže v USA a řadu odborných kurzů.

Psychologickou praxi započal v ZPA v Praze, následovala Manželská poradna Olomouc, deset let zastával post ředitele a psychologa Poradny pro rodinu Olomouc, následně Poradny pro rodinu. Od roku 1995 provozuje privátní psychologickou, terapeutickou, supervizní a lektorskou praxi.

Do roku 2019 působil jako soudní znalec.

Společně s Miroslavem Krobotem, se kterým se zná již od školních let, napsal scénář k filmům Díra u Hanušovic (2014), Kvarteto (2017) a Velká premiéra (2022). Je spoluautorem scénáře divadelní inscenace Honey – romantického příběhu, který hrají společně dva soubory, jejichž umělecké prostředky jsou zcela odlišné Dejvické divadlo a Cirkus La Putyka.

S Miroslavem Krobotem také vytvořili vlastní dramatizaci Těsnohlídkovy Lišky Bystroušky, kterou v současnosti připravuje Krobot s činohrou Moravského divadla Olomouc. Premiéra by měla proběhnout v lednu 2024.