Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 8.6 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: facebook Sandry Pogodové

Sandra Pogodová

* 6. 4. 1975, Olomouc

Herečka, moderátorka, spisovatelka, DJ.

Po základní škole absolvovala hudebně-dramatický obor na Státní konzervatoři v Praze. Již během studií začala účinkovat v různých divadlech, filmech a v televizi.

Po maturitě hrála v Pardubicích ve hře Kabaret či v pražském Divadle ABC v muzikálu Pěna dní. V roce 1994 začala účinkovat v muzikálu Jesus Christ Superstar v divadle Spirála na pražském Výstavišti, kde strávila čtyři roky. Mimo to hostovala v Žižkovské divadle, Divadle Bez Zábradlí, Divadle Radka Brzobohatého, Divadle Na Fidlovačce a v Divadle Broadway.

Kromě Jesus Christ Superstar a Pěna dní účinkovala v muzikálech Trhák, Jeptišky, Hledá se muž zn. bohatý, Song pro dva či Ženy na pokraji nervového zhroucení.

Její první filmovou zkušeností byla role v Kamarádovi do deště 2, diváci si ji mohou pamatovat také např. z filmu Nejasná zpráva o konci světa, Anglické jahody, Jménem Krále, Doktor od jezera hrochů, Bathory, Líbáš jako Bůh, Líbáš jako ďábel. Účinkovala v mnoha televizních seriálech, např. Vyprávěj, Helena (hlavní role), Rodinná pouta, Černí baroni, Černí andělé či Němý svědek. Moderovala Dámský klub na Frekvenci 1.

V roce 1998 se odstěhovala na rok do New Yorku, kde se živila jako au-pair, po návratu se opět začala věnovat své profesi.

Během pandemie vytvořila fiktivní postavu joginky Amandy, prostřednictvím které bavila veřejnost na sociálních sítích. Spolu se svým otcem, skladatelem a pianistou Richardem Pogodou, napsala knihy Hoď se do pogody a Buď v pogodě. S knihou objíždí republiku a společně pořádají zábavnou talk show.

Byla pojmenována po věhlasném renesančním malíři Sandru Botticellim, její dědeček Rudolf Pogoda byl inspektor kultury.

Má ráda výtvarné umění, hraje a vystupuje jako DJ Psovod. Hodně cestuje, absolvovala pěší pouť do Santiaga de Compostela (2012), její oblíbenou destinací v posledních letech je Asie.

 

Je svobodná, žije v Praze.