Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 12.1 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Andrea Simperová

Mgr. Bronislava Paučková

* 3. března 1963, Olomouc

Manažerka, podnikatelka, galeristka.

Chodila na Gymnázium Hejčín, poté absolvovala Pedagogickou fakultu Univerzity Palackého.

Několik let se věnovala řízení společnosti DEZINFEKCE FARMAK s.r.o. Od roku 1997 se stala členkou představenstva dnes už rodinné společnosti FARMAK, a.s. V letech 2002 – 2016 zastávala funkci místopředsedkyně představenstva. Dnes ve firmě působí na pozici PR manažerky zodpovídá za vztahy s veřejností, reklamní a darovací smlouvy, organizuje charitativní projekty a firemní akce. Působí také jako jednatelka společnosti FARMAK-GASTRO s.r.o., která se zabývá závodním stravováním a cateringem.

Od roku 2001 se věnuje také galerijní činnosti, vybudovala galerie RUBIKON a BOHÉMA, kde se konaly stovky výstav českých i zahraničních výtvarníků.
V roce 2019 otevřela kulturní a umělecké centrum Art Rubikon na Dobnerově ulici. Budova vznikla rekonstrukcí bývalé výměníkové stanice a konají se v ní nejen výstavy, ale i různé kulturní akce, workshopy a kurzy, funguje tu také kavárna.
Kromě kurátorské činnosti je Bronislava Paučková také členkou správní rady „Obecně prospěšné společnosti pro památkovou ochranu Hradiska u Olomouce a za další rozvoj kulturního, uměleckého a duchovního života a humanitní zdravotní péče na něm“.

Od roku 2006 řídí Penzion U Rybníčku v Horní Lipové.

Bronislava Paučková ráda sbírá umění, její vášní jsou filmové klapky, kterých má slušnou sbírku. Má ráda i sport a cestování. S manželem vychovala dvě, dnes již dospělé děti. Žije v Neředíně.