Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo je kdo v Olomouci

Foto: Facebook

JUDr. Zdenka Papoušková, Ph.D.

*3. října 1974, Olomouc

Právnička se specializací na finanční právo, ex-děkanka Právnické fakulty UP.

Po maturitě na Slovanském gymnáziu v Olomouci vystudovala magisterský program právo a právní věda na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, tituly JUDr. a Ph.D. získala na Univerzitě Karlově v Praze.

Po ukončení studia se vrátila na svou alma mater, kde pracovala jako odborná asistentka na katedře správního práva a finančního práva. Nějaký čas také působila na Generálním ředitelství pojišťovny Kooperativa v pozici právník – metodik. Po pracovní zkušenosti v pojišťovně se vrátila na Právnickou fakultu UP, kde byla dvakrát zvolena proděkankou a na konci roku 2015 děkankou na období 2016 až 2020. Momentálně na univerzitě zastává post prorektorky pro legislativu a organizaci, současně je odbornou asistentkou na katedře správního a finančního práva a rovněž školitelkou v doktorském studijním programu.

Její odbornou specializací je finanční a daňové právo, daňový režim neziskového sektoru, financování a hospodaření ÚSC, měnové a pojišťovací právo. Absolvovala několik zahraničních stáží. Je členkou redakční rady časopisu Daně a finance a byla členkou pracovní komise pro finanční právo Legislativní rady vlády.

S manželem bydlí v Olomouci.