Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 17.6 °C

Kdo je kdo v Olomouci

Richard Morávek

* 26. 3. 1970, Zábřeh

Olomoucký podnikatel a developer, majitel skupiny REDSTONE REAL ESTATE.

Je absolventem Gymnázia Jana Opletala v Litovli.

Richard Morávek vyrůstal v Mohelnici, v Olomouci býval často u své babičky, která bydlela na Mičurinově (dnešní Brněnské) ulici.

Podnikat začal v roce 1992 při zaměstnání, založil velkoobchod s potravinami, dovážel se svým švagrem ananas z Thajska. Posléze přešel k realitám.

Je majitelem skupiny REDSTONE REAL ESTATE, která se zaměřuje na investiční a developerské projekty. Kromě Olomouce působí také v Praze a Pardubicích. Spolu s partnery stojí třeba za realizací obchodně zábavního centra Galerie Šantovka. K jeho dalším projektům patří administrativní komplex Envelopa Office Center, East Park a Nová Velkomoravská, jejíž součástí by mohla být nová sportovně-kulturní aréna, rovněž také stánek pro hokejisty HC Olomouc. Developerská skupina Redstone také plánuje v Olomouci postavit čtyřhvězdičkový hotel značky AC Hotels by Marriot.

Morávkova skupina podporuje basketbalový tým nejvyšší soutěže NBL BK REDSTONE Olomoucko a olomoucký hokej. Deset let byl místopředsedou české bowlingové asociace, podílel se na rozvoji bowlingu v Olomouci.

Richard Morávek je ženatý, bydlí v Lošově, má tři děti a čtyři vnoučata. S manželkou založil Nadaci rodiny Morávkových, která podporuje rodiny, jež se ocitly v dlouhodobě tíživé životní situaci, a handicapované sportovce.

Mezi jeho koníčky patří cestování, oblíbenými destinacemi jsou Peru a Thajsko, rád by se vydal na oba póly. Absolvoval pěší pouť z Porta do Santiago de Compostela. Rád vaří a sbírá víno.