Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kdo je kdo v Olomouci

Ing. Josef Lébr

* 5. 12. 1961, Louny

Podnikatel, developer, bývalý spolumajitel SK Sigma Olomouc.

Vystudoval střední báňskou školu v Duchcově, poté Vysokou školu báňskou v Ostravě a Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy.

Krátce po studiích působil jako aktivní fotbalista. Do svých 30 let bydlel v Mostu, kvůli špatnému ovzduší se přestěhoval do Olomouce.

Podnikat začal v oboru inklinometrického měření a vyhodnocení stability svahu, dále se věnoval dovozu výpočetní techniky a instalaci sítí. Svůj majetek výrazně zhodnotil investicemi do nákupu panelákových bytů a dalších nemovitostí.

Založil investiční skupinu Ravantino Group, ve které je 50% vlastníkem, rozšiřuje své působení do strojírenského oboru, provozování hotelů, pohostinství, energetiky a nákupu kancelářských prostor. Působí v řadě podnikatelských a developerských projektů (zejména v Praze, Brně i Olomouci).

Po roce 2000 se kromě obchodu začal více věnovat fotbalu. Dlouhou dobu byl výrazným sponzorem a také spolumajitelem SK Sigma Olomouc. Z vedení Sigmy se postupně stáhnul, v roce 2017 převedl podíl za symbolickou částku na spolek SK Olomouc Sigma MŽ, zpátky dostal šedesátimilionovou půjčku. V roce 2020 se při hledání majoritního vlastníka opět skloňovalo jeho jméno. O rok později se finančně podílel na příchodu brněnského útočníka Antonína Růska do Sigmy.

Josef Lébr bydlí v Olomouci na Nové Ulici. Jeho koníčky jsou fotbal, tenis a akvaristika.